Kiadós sonkás-sajtos palacsinta sütőben sütve: kevés is laktató belőle

Sós is lehet a palacsinta: sonkával és sajttal megtöltve kiadós ebéd, ami mindenkinek ízleni fog.

Sonkás-sajtos palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha az egyszerű ötletek is nagyon jól működnek: a hagyományos palacsinta sonkával és sajttal megtöltve könnyen elkészíthető, kiadós fogás. Ha szoktál is cukrot tenni a palacsinta tésztájába, most hagyd ki belőle.

Sonkás-sajtos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintatésztához

  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez

  • 40 dkg sajt
  • 30 dkg sonka
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintatésztához a lisztet szitáld egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, majd adagold bele a tejet és az ásványvizet addig, amíg híg tejbegrízre emlékeztető masszát kapsz. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd olajon a szokott módon süsd ki a palacsintákat. A kész darabokban oszd el a felszeletelt sonkát és sajtot, tekerd fel őket, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A palacsinták tetejét szórd meg reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe negyedórára, amíg a belsejükben lévő sajt lágyra olvad, a tetejük pedig ropogósra pirul.

Palacsintatészta a levesbe? Az osztrák konyha kedvencét próbáld ki otthon is

Egy egyszerű erőlevest is különlegesebbé tehetsz, ha a hagyományos levesbetétet valami szokatlanra cseréled.

Elolvasom
Ezt is szeretjük