Így készíti a palacsintát Gordon Ramsay: egy titka van a fantasztikusan lágy tésztának

Gordon Ramsay palacsintája az elkészítés technikájának és egy különleges hozzávalónak köszönheti fantasztikus lágyságát.

Gordon Ramsay palacsintája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gordon Ramsay palacsintájának titka egyrészt a felvert tojáshab, amibe a többi hozzávalót keveri, másrészt az író, amit te is könnyen beszerezhetsz már bármelyik szupermarketből. Ha még sincs otthon, és gyorsan szeretnél palacsintát sütni, keverj egy bögre tejhez egy evőkanál citromlevet, és hagyd állni szobahőmérsékleten tíz percig.

Gordon Ramsay palacsintája

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 3 dl író (vagy 3 dl tej és 1 evőkanál citromlé)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.5 dl olaj
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd el a liszttel, a sütőporral, az íróval, a cukorral, a vaníliaaromával és az olajjal, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egy serpenyőben olvassz vajat, és merőkanállal adagolj bele a tésztából. Süsd az egyik oldalt nagyjából öt percig, amíg a tetején buborékok képződnek, majd fordítsd meg őket, és így süsd további két percig. Tálald olvasztott vajjal, gyümölcsökkel vagy juharsziruppal.

Puha amerikai palacsinta fahéjas krémmel sütve: mennyei lesz a tészta

Már őszies hangulata van ennek az amerikai palacsintának, a belesült fahéjtól lesz nagyon különleges.

Elolvasom
Ezt is szeretjük