Mennyei citromos sajttorta: még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni

A lágy, citromos sajttorta fehér csokival megbolondítva még finomabb.

Citromos sajttorta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajttorta sokféle változatban készülhet, a klasszikus New York-itól a túróval kombinálton át az ázsiai matchás változatig. Az egyik legkedveltebb a citromos variáció, amely nem túl édes, kellemesen frissít, és akár poharas desszertként is kínálhatod. Nagy előnye, hogy gyorsan, sütés nélkül elkészül. A torta alapja bármilyen édes keksz lehet. Ez a desszert behűtve esik a legjobban. 

Citromos sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez

A tortaalaphoz

  • 25 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj

A krémes réteghez

  • 50 dkg krémsajt
  • 10 dkg fehér csoki
  • 8 dkg porcukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 20 dkg áfonya
  • citromfű
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a kekszet daráld le vagy törd össze. Keverd össze az olvasztott vajjal, és nyomkodd egy közepes méretű tortaforma aljába. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd fel. 

 

A krémes réteghez egy nagy tálban dolgozd össze a krémsajtot és a kétféle cukrot. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a frissen facsart citromlevet és a fehér csokit. Egy másik tálban verd kemény habbá a tejszínt, és forgasd a krémsajthoz laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd a krémet a tortaalapra, majd simítsd el.

 

Helyezd a tortát a hűtőszekrénybe legalább négy órára vagy akár egész éjszakára. Tálalás előtt díszítsd a megdermedt sajttortát áfonyával és citromfűvel. 

Citromos sajttorta pohárkrém pofonegyszerűen - Simán eláll napokig a hűtőben

A kis pohárban benne van a sajttorta minden íze, ráadásul frissítő, citromos változatban.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük