Hűsítő, poharas citromtorta kánikulai napokra: ezt nem kell sütni
Ennek a citromos pohárkrémnek nagyon intenzív az íze, kellemesen savanykás, pont ez kell a kánikulai napokra.

citromos-sajttorta-poharban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nem kívánod a túl édes sütiket, és a vajas, krémes, habos desszertekre rá sem bírsz nézni, a citromtorta tökéletes választás lehet. Még egyszerűbb lesz a dolgod, ha sütés nélküli receptet választasz. Poharakba, tálakba rétegezve pedig igazán étvágygerjesztő. A tejszínt akkor tudod igazán jól felverni, ha nagyon hideg, így ne vedd ki előre a hűtőből.  

Poharas citromtorta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A zseléhez

  • 7 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag zselatinpor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet tördeld össze, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. A mascarponét dolgozd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a hidegen kemény habbá vert tejszínt. A zseléhez a zselatint keverd össze a cukorral, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Főzd egy percig, majd vedd le a tűzről, és csorgasd hozzá a citrom frissen facsart levét. 

 

Rétegezd a hozzávalókat poharakba, tálakba. Előbb a kekszmorzsát rakd bele, arra megy a mascarponés krém, majd a citromos zselé. Díszítheted még citromdarabokkal, citromfűvel vagy mentával. Tedd a hűtőbe egy-két órára. 
A citromos-habos túrótorta is fantasztikus, és ezt a könnyed desszertet sem kell sütni. 

Ezt is szeretjük