Puha palacsinta kakaóval a tésztájában: lágy mascarponés krémmel különösen finom
Készítsd a palacsintát újfajta módon! Ennek a változatnak a tésztájába kakaó, a belsejébe pedig édes, mascarponés töltelék kerül.

csokis mascarpones palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kakaós tésztájú palacsinta különleges, mégis egyszerű és nagyon finom. Édes, mascarponés krémmel megtöltve mennyei desszert, de akár egy tartalmasabb leves után is megállja a helyét. A krémhez a tejszínt jól hűtsd be, hogy könnyebb legyen habbá verni.

Csokis palacsinta mascarponés krémmel

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintákhoz

  • 25 dkg liszt
  • 3.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 1.5 dl szódavíz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 5 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Először a palacsintatésztát állítsd össze. A tojást keverd el a tejjel, szórd hozzá a lisztet, a kakaóport, a sót és a cukrot, keverd jól össze, majd lazítsd szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Híg tejbegrízhez hasonló állagú tésztát kell kapnod. Ha elkészült, tedd félre, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, és addig állítsd össze a krémet.

Ehhez a fehér csokit olvaszd fel, és kicsit hagyd hűlni. A hideg tejszínt verd habbá, add hozzá a mascarponét és az olvasztott fehér csokit, és keverd jól össze. Felhasználásig tartsd a hűtőben.

Amikor a krém elkészült, a palacsintákat serpenyőben a szokásos módon süsd ki. Töltsd meg őket az édes krémmel, csavard fel, és azonnal tálald.

Ha igazán tartalmas palacsintát szeretnél készíteni, és időd is van elég, próbáld ki a régimódi, kelt tésztás változatot is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük