Puha palacsinta kakaóval a tésztájában: lágy mascarponés krémmel különösen finom
Készítsd a palacsintát újfajta módon! Ennek a változatnak a tésztájába kakaó, a belsejébe pedig édes, mascarponés töltelék kerül.
A kakaós tésztájú palacsinta különleges, mégis egyszerű és nagyon finom. Édes, mascarponés krémmel megtöltve mennyei desszert, de akár egy tartalmasabb leves után is megállja a helyét. A krémhez a tejszínt jól hűtsd be, hogy könnyebb legyen habbá verni.
Csokis palacsinta mascarponés krémmel
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintákhoz
- 25 dkg liszt
- 3.5 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 1.5 dl szódavíz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg fehér csoki
- 5 dl habtejszín
Elkészítés:
Először a palacsintatésztát állítsd össze. A tojást keverd el a tejjel, szórd hozzá a lisztet, a kakaóport, a sót és a cukrot, keverd jól össze, majd lazítsd szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Híg tejbegrízhez hasonló állagú tésztát kell kapnod. Ha elkészült, tedd félre, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, és addig állítsd össze a krémet.
Ehhez a fehér csokit olvaszd fel, és kicsit hagyd hűlni. A hideg tejszínt verd habbá, add hozzá a mascarponét és az olvasztott fehér csokit, és keverd jól össze. Felhasználásig tartsd a hűtőben.
Amikor a krém elkészült, a palacsintákat serpenyőben a szokásos módon süsd ki. Töltsd meg őket az édes krémmel, csavard fel, és azonnal tálald.
Foszlós, vastag, kétszer kelt palacsinta a mama receptes füzetéből
A kelt palacsinta tésztája jóval testesebb, mint a hagyományos változaté, köszönhetően az élesztőnek. A régimódi finomság édes és sós töltelékkel is mennyei.
ElolvasomMég több recept