Nagyon finom, kakaós tésztájú palacsinta: citromos túrókrémmel a legjobb

Palacsintát úgy is készíthetsz, ha a kakaót a tésztájába kevered. Nagyon jól passzol hozzá a citromos túrókrém.

Kakaós tésztájú palacsinta citromos túrókrémmel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kakaó nemcsak a palacsinta töltelékébe, hanem a tésztájába is kerülhet. A tészta tömény ízét nagyon jól ellensúlyozza a lágy, savanykás citromos túrókrém. Szezonban friss gyümölcsökkel is tálalhatod. Palacsintát olyan serpenyőben süss, amit nem használsz másra!

Kakaós tésztájú palacsinta citromos túrókrémmel

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg tej
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2.5 evőkanál tejföl
  • 0.5 citrom leve és reszelt héja
  • friss gyümölcsök a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és hagyd, hogy kicsit kihűljön. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el először a kakaóval és a sóval, utána a cukorral és a tojásokkal, végül add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és az olajat is. Keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.

 

Közben állítsd össze a tölteléket: a túrót villával törd át, majd keverd el a tejföllel, a porcukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. Tedd ezt is a hűtőbe tálalásig. A pihentetési idő leteltével egy palacsintasütőt kenj ki néhány csepp olajjal, és a szokott módon süsd ki a palacsintákat. Még frissen tálald őket a hideg krémmel töltve, és ízlés szerint gyümölcsökkel.

Isteni, csokis palacsintatorta selymes, tejszínes krémmel rétegezve

Palacsintából nem lehet eleget sütni, ha egyszerre szeretnél nagyobb adagot tálalni, készíts belőle tortát.

Elolvasom
Ezt is szeretjük