Nagyon finom, kakaós tésztájú palacsinta: citromos túrókrémmel a legjobb
Palacsintát úgy is készíthetsz, ha a kakaót a tésztájába kevered. Nagyon jól passzol hozzá a citromos túrókrém.

- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Kakaó nemcsak a palacsinta töltelékébe, hanem a tésztájába is kerülhet. A tészta tömény ízét nagyon jól ellensúlyozza a lágy, savanykás citromos túrókrém. Szezonban friss gyümölcsökkel is tálalhatod. Palacsintát olyan serpenyőben süss, amit nem használsz másra!
Kakaós tésztájú palacsinta citromos túrókrémmel
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához
- 20 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg tej
- 5 dkg holland kakaópor
- 4 tojás
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 25 dkg túró
- 3 evőkanál porcukor
- 2.5 evőkanál tejföl
- 0.5 citrom leve és reszelt héja
- friss gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd, hogy kicsit kihűljön. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el először a kakaóval és a sóval, utána a cukorral és a tojásokkal, végül add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és az olajat is. Keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.
Közben állítsd össze a tölteléket: a túrót villával törd át, majd keverd el a tejföllel, a porcukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. Tedd ezt is a hűtőbe tálalásig. A pihentetési idő leteltével egy palacsintasütőt kenj ki néhány csepp olajjal, és a szokott módon süsd ki a palacsintákat. Még frissen tálald őket a hideg krémmel töltve, és ízlés szerint gyümölcsökkel.
Ha kicsit továbbfejlesztenéd a receptet, készíts belőle palacsintatortát tejszínes krémmel töltve!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept