Nagyon finom cukkinis palacsinta fűszeresen: tejfölös mártogatóssal az igazi

A cukkinis palacsinta segítségével könnyen csempészhetsz egészséges zöldségeket akár a legválogatósabb családtagok étrendjébe is.

Cukkinis palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebben a könnyű, nyári cukkinipalacsintában az a legjobb, hogy miközben nagyon finom, aki nem akarja, észre sem veszi, hogy épp zöldséget eszik. Egy kis savanykás citromlével készítve igazán frissítő. Aki szeretne, tehéntej helyett használhat hozzá valamilyen növényi alternatívát, például kókusz- vagy mandulatejet.

Cukkinis palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 2 cukkini
  • 2 dl tej (növényi tej is lehet)
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 0.5 citrom leve
  • bors

A mártogatóshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, keverd el egy teáskanál sóval, és tíz percre tedd félre. Ha a pihentetési idő letelt, nyomkodd ki a levét. A lisztet keverd el a sütőporral és a borssal, a tejet pedig a citromlével és a tojásokkal. A kinyomkodott cukkinihez adagold felváltva a sütőporos lisztet és a tojásos tejet. Egy kicsit hagyd állni, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, majd enyhén kiolajozott tepsiben süsd ki mindkét oldalukat, mint a palacsintát. Oldalanként egy-két perc elég neki. Közben a tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a borssal, és ezzel kínáld  a kisütött palacsintákat.

Kefires pufi palacsinta vajon sütve: a tésztája könnyű és nagyon puha

A kefirrel készült palacsintát érdemes dupla adagban gyártani, mert ha esetleg marad, könnyedén lefagyaszthatod, kiengedve is ugyanolyan finom.

Elolvasom
Ezt is szeretjük