Nagyon finom cukkinis palacsinta fűszeresen: tejfölös mártogatóssal az igazi
A cukkinis palacsinta segítségével könnyen csempészhetsz egészséges zöldségeket akár a legválogatósabb családtagok étrendjébe is.
Ebben a könnyű, nyári cukkinipalacsintában az a legjobb, hogy miközben nagyon finom, aki nem akarja, észre sem veszi, hogy épp zöldséget eszik. Egy kis savanykás citromlével készítve igazán frissítő. Aki szeretne, tehéntej helyett használhat hozzá valamilyen növényi alternatívát, például kókusz- vagy mandulatejet.
Cukkinis palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg liszt
- 2 cukkini
- 2 dl tej (növényi tej is lehet)
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 0.5 citrom leve
- bors
A mártogatóshoz
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, keverd el egy teáskanál sóval, és tíz percre tedd félre. Ha a pihentetési idő letelt, nyomkodd ki a levét. A lisztet keverd el a sütőporral és a borssal, a tejet pedig a citromlével és a tojásokkal. A kinyomkodott cukkinihez adagold felváltva a sütőporos lisztet és a tojásos tejet. Egy kicsit hagyd állni, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, majd enyhén kiolajozott tepsiben süsd ki mindkét oldalukat, mint a palacsintát. Oldalanként egy-két perc elég neki. Közben a tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a borssal, és ezzel kínáld a kisütött palacsintákat.
Ha mégis inkább édes palacsintára vágysz, készítsd el kefírrel a tésztájában, vajon kisütve!
- palacsinta
- cukkini
- vegetáriánus
- húsmentes
- sós palacsinta
- fokhagymás-tejfölös mártogatós
- cukkinis palacsinta
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept