Álomfinom csúsztatott palacsintatorta sűrű tésztából: lekvárral, dióval, csokival is megtöltheted
A sűrű, habos tésztából készült csúsztatott palacsinta nemzedékek kedvenc édessége. Készítsd el te is bátran!

csusztatott palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csúsztatott palacsinta lényege, hogy a tésztáját kicsit máshogy, tojáshabbal készítjük el, csak az egyik oldalát sütjük meg, majd ezeket a félig megsült darabokat tortaszerűen egymásra csúsztatjuk. A rétegeket megtöltheted ízlés szerint dióval, mákkal, csokival, lekvárral, ki hogy szereti. Ha elkészítés után néhány órát a hűtőben tartod, könnyebben szeletelhetővé is válik.

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez
  • dió, lekvár, csokikrém, mák a töltelékhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A vajat olvaszd fel. A tojássárgákat a cukorral verd habosra, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, majd fokozatosan adagold hozzá a tejjel felváltva a lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát, végül óvatosan, fakanállal add hozzá a felvert tojáshabot. 

Egy palacsintasütőben hevíts kevés olajat. Önts bele egy merőkanálnyi tésztát, és közepesnél kisebb lángon nagyjából másfél perc alatt süsd meg. Ennyi idő alatt a felső része is kicsit átsül, de ne fordítsd át, hanem a teljesen megsült oldalával lefelé csúsztasd egy tányérra. Kend meg tetszőleges töltelékkel, közben süss ki egy következő palacsintát, és ha kész, csúsztasd a megkent darab tetejére. Így folytasd a sütést és rétegzést, amíg a tészta el nem fogy. Az utolsó darabot fordítva tedd a torony tetejére. A tetejét megkenheted csokikrémmel, megszórhatod porcukorral, vagy tehetsz rá friss gyümölcsöket.
 

Akár valódi főétel is lehet a palacsinta: bolognai raguval töltve teljes értékű, kiadós fogás.

Ezt is szeretjük