Pufi sós palacsinta, ami főfogásnak is megteszi - Egy titkos hozzávalótól annyira puha

A roppanós zöldborsóval töltött sós palacsinta igazi könnyed, nyári vacsora lehet.

Borsós palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak édesség lehet a palacsinta: a borsós változat laktató, egészséges és nagyon finom. A tészta a cottage cheese-nek köszönhetően olyan lágy. Ez a túróra emlékeztető, de annál sokkal hígabb tejtermék ma már itthon is bármelyik boltban kapható. Érdemes megkóstolni, mert kenyérre kenve vagy akár önmagában kanalazva is megállja a helyét.

Borsós palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg kifejtett zöldborsó
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cottage cheese
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kifejtett borsót sós vízben főzd puhára nagyjából tíz perc alatt. A cottage cheese-t, a lisztet, a tojást és a sót tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd. Kanalazd a masszát egy tálba, add hozzá a borsót, és keverd jól össze. Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű tésztából halmozz egy-egy evőkanálnyit az olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd a kis palacsintákat aranyszínűre. Ha kész, szedd őket papírtörlőre. Önmagában vagy tejföllel, mártogatóssal tálald.

Vidám színű tavaszi tészta sok friss zöldséggel: rostban és vitaminban gazdag fogás

A roppanós zöldségektől lesz laktató ez a tésztaétel, amelyből sem a nehéz szósz, sem a hús nem hiányzik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük