Pufi sós palacsinta, ami főfogásnak is megteszi - Egy titkos hozzávalótól annyira puha
A roppanós zöldborsóval töltött sós palacsinta igazi könnyed, nyári vacsora lehet.
Nem csak édesség lehet a palacsinta: a borsós változat laktató, egészséges és nagyon finom. A tészta a cottage cheese-nek köszönhetően olyan lágy. Ez a túróra emlékeztető, de annál sokkal hígabb tejtermék ma már itthon is bármelyik boltban kapható. Érdemes megkóstolni, mert kenyérre kenve vagy akár önmagában kanalazva is megállja a helyét.
Borsós palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg kifejtett zöldborsó
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cottage cheese
- 3 tojás
- 1 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kifejtett borsót sós vízben főzd puhára nagyjából tíz perc alatt. A cottage cheese-t, a lisztet, a tojást és a sót tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd. Kanalazd a masszát egy tálba, add hozzá a borsót, és keverd jól össze. Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű tésztából halmozz egy-egy evőkanálnyit az olajba, és oldalanként három-négy perc alatt süsd a kis palacsintákat aranyszínűre. Ha kész, szedd őket papírtörlőre. Önmagában vagy tejföllel, mártogatóssal tálald.
Vidám színű tavaszi tészta sok friss zöldséggel: rostban és vitaminban gazdag fogás
A roppanós zöldségektől lesz laktató ez a tésztaétel, amelyből sem a nehéz szósz, sem a hús nem hiányzik.
ElolvasomMég több recept