A japánok palacsintája légiesen könnyű: így készítheted el a puha és remegős kis lepényeket
A légiesen könnyű japán palacsinta a felvert tojáshabtól olyan pufi.

japan palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A japán palacsinta kicsit más, mint amit mi megszoktunk: a tésztája a felvert tojásfehérjének köszönhetően pufi és habkönnyű. Az összeállítása gyerekjáték, csak a kisütésére kell egy kis gondot fordítani: alacsony lángon, fedő alatt süsd a kis lepényeket.

Japán palacsinta

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál tej
  • 3 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma
  • kevés olaj a sütéshez
  • friss vaj a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd el a tejjel, az átszitált liszttel és a vaníliaaromával. A fehérjét verd kemény habbá, utána adagold hozzá a kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Az így kapott habot kisebb adagokban forgasd a tojássárgás keverékhez. Egy serpenyőt vékonyan kenj ki olajjal, hevítsd fel, és evőkanál vagy habzsák segítségével pakolj bele halmokat a tésztából. Tegyél mellé két evőkanál vizet is, majd takard le a serpenyőt, és kis lángon kezdd el sütni a palacsintákat.

 

Három perc elteltével adagolj még mindegyik tetejére a tésztából, tegyél alájuk még egy kevés vizet, és így süsd tovább őket egy percig. Ekkor óvatosan fordítsd meg őket, újra tegyél melléjük egy evőkanál vizet, és a másik oldalukat is süsd három-négy percig. Ha készen vannak, szedd ki őket, és mindegyik tetejére tegyél egy kis kocka vajat.

 

Érdemes a japánoktól ellesni néhány receptet: a pankomorzsába forgatott hússzelet szendvics töltelékeként is kiváló.

Ezt is szeretjük