A japánok palacsintája légiesen könnyű: így készítheted el a puha és remegős kis lepényeket
A légiesen könnyű japán palacsinta a felvert tojáshabtól olyan pufi.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A japán palacsinta kicsit más, mint amit mi megszoktunk: a tésztája a felvert tojásfehérjének köszönhetően pufi és habkönnyű. Az összeállítása gyerekjáték, csak a kisütésére kell egy kis gondot fordítani: alacsony lángon, fedő alatt süsd a kis lepényeket.
Japán palacsinta
Hozzávalók 2 személyre
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál tej
- 3 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál vaníliaaroma
- kevés olaj a sütéshez
- friss vaj a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd el a tejjel, az átszitált liszttel és a vaníliaaromával. A fehérjét verd kemény habbá, utána adagold hozzá a kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Az így kapott habot kisebb adagokban forgasd a tojássárgás keverékhez. Egy serpenyőt vékonyan kenj ki olajjal, hevítsd fel, és evőkanál vagy habzsák segítségével pakolj bele halmokat a tésztából. Tegyél mellé két evőkanál vizet is, majd takard le a serpenyőt, és kis lángon kezdd el sütni a palacsintákat.
Három perc elteltével adagolj még mindegyik tetejére a tésztából, tegyél alájuk még egy kevés vizet, és így süsd tovább őket egy percig. Ekkor óvatosan fordítsd meg őket, újra tegyél melléjük egy evőkanál vizet, és a másik oldalukat is süsd három-négy percig. Ha készen vannak, szedd ki őket, és mindegyik tetejére tegyél egy kis kocka vajat.
Érdemes a japánoktól ellesni néhány receptet: a pankomorzsába forgatott hússzelet szendvics töltelékeként is kiváló.
Még több recept