Csábító narancsos francia palacsinta: a crepe tésztájába tejszín és vaj is kerül
A Crepes Suzette, vagyis Zsuzsi palacsintája nagyon narancsos, a tészta lágy, és képtelenség belőle eleget készíteni.

- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A franciák palacsintája még a miénknél is vékonyabb, a tejszínnek és a vajnak köszönhetően hihetetlenül lágy. A tökéletes tészta titka a pihentetés, így jóval lágyabb lesz. Ne csak a hagyományos töltelékekkel kínáld, kóstold meg a híres narancsos variációt is! Ha teheted, egy gombóc vaníliás fagylaltot is kanalazz mellé, hogy teljes legyen az élvezet.
Narancsos francia palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához
- 22 dkg liszt
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaj
- 1 csipet só
- narancshéj
Az öntethez
- 10 dkg vaj
- 2.5 dl narancslé
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál narancslikőr
- 1 teáskanál citromlé
- narancshéj
Elkészítés:
A lisztet szórd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot és a sót. Készíts a közepébe egy mélyedést, üsd bele a tojásokat, és rakd hozzá az olvasztott vajat. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, mehet hozzá a reszelt narancshéj, majd keverd csomómentesre. Hagyd állni a tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 15-20 percig. Ha túl sűrű, kevés szénsavas vízzel hígítsd.
Pihentetés után egy serpenyőt kenj ki kevés vajjal, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát, és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát. Folytasd tovább, amíg el nem fogy a massza.
Az öntethez szórd a cukrot egy serpenyőbe vagy vastagabb falú lábosba, és várd meg, míg felolvad. Közben ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Akkor jó, ha borostyánszínűre karamellizálódik. A vajat kisebb darabokra vágva add hozzá, és addig keverd, amíg el nem olvad. Húzd le az edényt a tűzről, öntsd hozzá a narancs- és a citromlevet, majd a likőrt. Tedd vissza a tűzre, és forrald össze. A palacsintákat hajtogasd össze, majd forgasd meg a szószban, és melegítsd egy percig. Reszelt narancshéjjal és gyümölcsdarabokkal melegen tálald.
A pufi fahéjas, almás palacsinta is ellenállhatatlan, és illata belengi az egész lakást.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept