Csábító narancsos francia palacsinta: a crepe tésztájába tejszín és vaj is kerül
A Crepes Suzette, vagyis Zsuzsi palacsintája nagyon narancsos, a tészta lágy, és képtelenség belőle eleget készíteni.

francia-narancsos-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A franciák palacsintája még a miénknél is vékonyabb, a tejszínnek és a vajnak köszönhetően hihetetlenül lágy. A tökéletes tészta titka a pihentetés, így jóval lágyabb lesz. Ne csak a hagyományos töltelékekkel kínáld, kóstold meg a híres narancsos variációt is! Ha teheted, egy gombóc vaníliás fagylaltot is kanalazz mellé, hogy teljes legyen az élvezet. 

Narancsos francia palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 22 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csipet
  • narancshéj

Az öntethez

  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl narancslé
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 1 teáskanál citromlé
  • narancshéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy nagy tálba, add hozzá a cukrot és a sót. Készíts a közepébe egy mélyedést, üsd bele a tojásokat, és rakd hozzá az olvasztott vajat. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, a tejszínt, mehet hozzá a reszelt narancshéj, majd keverd csomómentesre. Hagyd állni a tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 15-20 percig. Ha túl sűrű, kevés szénsavas vízzel hígítsd. 
Pihentetés után egy serpenyőt kenj ki kevés vajjal, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát, és süsd meg a palacsinta mindkét oldalát. Folytasd tovább, amíg el nem fogy a massza. 
 

Az öntethez szórd a cukrot egy serpenyőbe vagy vastagabb falú lábosba, és várd meg, míg felolvad. Közben ne kevergesd, csak rázogasd az edényt. Akkor jó, ha borostyánszínűre karamellizálódik. A vajat kisebb darabokra vágva add hozzá, és addig keverd, amíg el nem olvad. Húzd le az edényt a tűzről, öntsd hozzá a narancs- és a citromlevet, majd a likőrt. Tedd vissza a tűzre, és forrald össze. A palacsintákat hajtogasd össze, majd forgasd meg a szószban, és melegítsd egy percig. Reszelt narancshéjjal és gyümölcsdarabokkal melegen tálald. 
A pufi fahéjas, almás palacsinta is ellenállhatatlan, és illata belengi az egész lakást. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük