Pufi sajtos palacsinta fűszeresen: joghurt is kerül a könnyű tésztába
A palacsinta sajtosan is isteni finom: ezeknek a pufi daraboknak a tésztája a joghurttól légiesen könnyű.
A palacsinta nem csak édesség lehet: sós változatban, joghurttal a tésztájában akkor is jólesik, ha épp nem kívánod a cukros ízeket. Készítheted enyhén csípősre, a tésztájába pedig tehetsz erősebb ízű füstölt sajtot.
Sajtos palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
- 10 dkg liszt
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl joghurt
- 1 dl szódavíz
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Keverd el a sütőporral, a Cayenne-borssal, a feketeborssal, a sóval, majd adagold hozzá a tojásokat, az olajat, a joghurtot és a szódavizet, és keverj belőle sima tésztát. Végül reszeld bele a kétféle sajtot is. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg benne a palacsintákat. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki őket.
Kefires pufi palacsinta vajon sütve: a tésztája könnyű és nagyon puha
A kefirrel készült palacsintát érdemes dupla adagban gyártani, mert ha esetleg marad, könnyedén lefagyaszthatod, kiengedve is ugyanolyan finom.
ElolvasomMég több recept