
A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz
Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.


Vajas tésztából különlegesen finom palacsintát süthetsz, amelynek már sütés közben ellenállhatatlan az illata. Az így kikevert palacsinta a megszokottnál kicsit sűrűbb, így kevesebb is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Még jobb, ha a sütéshez is vajat használsz olaj helyett.
Vajas palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 4 tojás
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot. Öntsd fel először a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagold hozzá az ásványvizet addig, amíg palacsintatészta-állagú masszát kapsz. Ekkor add hozzá az olvasztott vajat is. Keverd jól ki, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Forró serpenyőben, kevés olvasztott vajon süsd ki őket a megszokott módon. Töltsd meg őket lekvárral, kakaóval, túróval vagy mogyorókrémmel: ahogy a legjobban szereted.
Ha sok palacsintát sütsz ki, akár ilyen szép tortát is összeállíthatsz belőlük.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept