A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz
Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.
Vajas tésztából különlegesen finom palacsintát süthetsz, amelynek már sütés közben ellenállhatatlan az illata. Az így kikevert palacsinta a megszokottnál kicsit sűrűbb, így kevesebb is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Még jobb, ha a sütéshez is vajat használsz olaj helyett.
Vajas palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 4 tojás
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot. Öntsd fel először a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagold hozzá az ásványvizet addig, amíg palacsintatészta-állagú masszát kapsz. Ekkor add hozzá az olvasztott vajat is. Keverd jól ki, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Forró serpenyőben, kevés olvasztott vajon süsd ki őket a megszokott módon. Töltsd meg őket lekvárral, kakaóval, túróval vagy mogyorókrémmel: ahogy a legjobban szereted.
Ha sok palacsintát sütsz ki, akár ilyen szép tortát is összeállíthatsz belőlük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept