A legfinomabb palacsintatészta vajjal készítve: ezzel a módszerrel tényleg tökéletes lesz
Még finomabb és illatosabb lesz a palacsinta, ha a tésztájába olvasztott vajat keversz.
Vajas tésztából különlegesen finom palacsintát süthetsz, amelynek már sütés közben ellenállhatatlan az illata. Az így kikevert palacsinta a megszokottnál kicsit sűrűbb, így kevesebb is elég belőle ahhoz, hogy eltelítsen. Még jobb, ha a sütéshez is vajat használsz olaj helyett.
Vajas palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 4 tojás
- 4 dkg cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, a sót és a cukrot. Öntsd fel először a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagold hozzá az ásványvizet addig, amíg palacsintatészta-állagú masszát kapsz. Ekkor add hozzá az olvasztott vajat is. Keverd jól ki, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak. Forró serpenyőben, kevés olvasztott vajon süsd ki őket a megszokott módon. Töltsd meg őket lekvárral, kakaóval, túróval vagy mogyorókrémmel: ahogy a legjobban szereted.
Isteni, csokis palacsintatorta selymes, tejszínes krémmel rétegezve
Palacsintából nem lehet eleget sütni, ha egyszerre szeretnél nagyobb adagot tálalni, készíts belőle tortát.
ElolvasomMég több recept