Pillekönnyű, pufi túrópalacsinta - Abbahagyhatatlan édesség egyszerűen
Ez a mennyei túrópalacsinta a tojáshabnak köszönhetően légiesen könnyű, és egy kis sütőportól nő pufira.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Bár azt mindenki tudja, hogy a túró remek párost alkot a palacsintával, általában töltelékként szoktuk használni. De mi lenne, ha most magát a tésztát gazdagítaná? Álompuha, habkönnyű, pufi kis palacsintákat készíthetsz így, amelyek reggelire, uzsonnára vagy desszertként is megállják a helyüket.
Puha túrópalacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sovány túró
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A túrót villával törd át, adagold hozzá a tojássárgákat, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet, és keverd ki. Végül két-három adagban, fakanál vagy műanyag spatula segítségével keverd hozzá a tojásfehérjét. Hagyd állni fél órát.
Egy teflon- vagy palacsintasütőt kenj ki kevés olajjal, és halmozz bele evőkanálnyi adagokat a masszából. Kis lángon, hogy oda ne kapjon, oldalanként három-négy perc alatt süsd ki a palacsintákat. Tálald joghurttal, mézzel, tejföllel vagy lekvárral.
Úgy is nagyon finom lesz a palacsinta, ha kis savanykás citrommal bolondítod meg a tésztáját.
Még több recept