Sütőben sült holland palacsinta fahéjas almaszósszal: a dutch baby tésztája habkönnyű
A dutch baby, vagyis a holland palacsinta sütőben készül. Fahéjas almaszósszal isteni.

holland palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dutch babynek, vagyis holland babának is nevezik ezt a mennyei palacsintát, amely sütés közben fészekszerűen megnő, a közepén kialakult kis kosárba pedig tetszés szerinti tölteléket kanalazhatsz. Fahéjas almával tálalva nagyon finom.

Holland palacsinta receptje

Hozzávalók 2 személyre

A palacsintához

  • 3 evőkanál vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.75 bögre tej
  • 0.5 bögre liszt
  • porcukor a tetejére

Az almaszószhoz

  • 2 alma
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0.5 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Először az almaszósznak állj neki, hogy azonnal rá tudd kanalazni a frissen kisült palacsintára. A gyümölcsöket hámozd meg, a csumájukat vágd ki, és kockázd fel őket. Tedd őket egy lábosba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, ízesítsd fahéjjal, cukorral és citromlével, és lassú tűzön főzd nagyjából húsz percig, amíg megpuhul. 
 

Amíg az almaszósz a tűzhelyen rotyog, készítsd el a palacsintát. A tojásokat üsd egy botmixerbe vagy aprítógépbe, add hozzá a kétféle cukrot, a sót, a tejet és a lisztet, és turmixold össze őket egészen habosra. Egy kerek tálba tegyél vajat, told 220 fokos sütőbe, és várd meg, amíg a vaj folyékonyra olvad. Ekkor vedd ki, öntsd bele a palacsintatésztát, és told vissza a sütőbe húsz percre, amíg szépen megemelkedik, és aranybarna színt vesz fel. Ha készen van, vedd ki a sütőből, szórd meg a tetejét porcukorral, és kanalazd rá a gyümölcsszószt.
 

Minden népnek megvan a maga palacsintája: az angolokét crumpetnek hívják, és lyukacsos a tésztája.

Ezt is szeretjük