Óriási almás palacsinta fahéjjal megszórva: a dutch baby jól bevált receptje

Palacsintából soha sem elég. Ezt az óriásváltozatot alma teszi izgalmassá, és sütőben sül szép pirosra.

almas-dutch-baby
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A holland baba, vagyis a dutch baby fantasztikus desszert, aminek már az illata és a látványa is étvágygerjesztő. Az óriáspalacsinta nevével ellentétben amerikai desszert. Ha van öntöttvas serpenyőd, abban készítsd el a palacsintát. Az alma héját nem kell megpucolni.

Almás dutch baby

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 1.8 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tejet és a tojást. Dolgozd simára a masszát gépi habverővel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és rakd rá a felszeletelt almát, majd szórd meg fahéjjal. Öntsd rá a tojásos keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha szép piros, és a tészta szilárd. 
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük