Óriási almás palacsinta fahéjjal megszórva: a dutch baby jól bevált receptje

Palacsintából soha sem elég. Ezt az óriásváltozatot alma teszi izgalmassá, és sütőben sül szép pirosra.

almas-dutch-baby
beauty and style
Top olvasott cikkek

A holland baba, vagyis a dutch baby fantasztikus desszert, aminek már az illata és a látványa is étvágygerjesztő. Az óriáspalacsinta nevével ellentétben amerikai desszert. Ha van öntöttvas serpenyőd, abban készítsd el a palacsintát. Az alma héját nem kell megpucolni.

Almás dutch baby

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 1.8 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 db alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a tejet és a tojást. Dolgozd simára a masszát gépi habverővel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és rakd rá a felszeletelt almát, majd szórd meg fahéjjal. Öntsd rá a tojásos keveréket. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor jó, ha szép piros, és a tészta szilárd. 
A fordított almás pitének sem lehet ellenállni. A gyümölcsök sütés közben megkaramellizálódnak. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük