Bögrés epres, nutellás palacsinta: kihagyhatatlan desszert az eperszezonban
A Nutella és az eper fantasztikusan harmonizálnak egymással, hát még, ha palacsintába teszed együtt a két kedvencet!

epres palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bögrés desszertek azért zseniálisak, mert nincs szükséged hozzájuk mérlegre, csak egy nagyjából 2.5 decis bögrére, amivel az alapanyagokat kiméred. Palacsintát is süthetsz ilyen módon, a tésztát pedig ezúttal a megszokott kakaó vagy lekvár helyett töltsd meg eperrel és Nutellával. Garantáltan elfogy pillanatok alatt. 

Epres-nutellás bögrés palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas víz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez
  • Nutella ízlés szerint
  • eper ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a lisztet, a tejet, a szénsavas vizet és a kétféle cukrot. Robotgéppel keverd simára, majd egy palacsintasütőben forrósíts olajat, és süsd ki egymás után a palacsintákat. A műveletet gyorsíthatod, ha egyszerre két palacsintasütőt használsz.

A kész darabokat kend meg Nutellával, oszd el rajtuk a megtisztított, feldarabolt epret, tekerd fel, és kész is az ellenállhatatlan tavaszi desszert.
Akár magad is elkészítheted otthon a Nutellát, kevés munkával.

Ezt is szeretjük