Mini gyümölcsös palacsinták: a tésztába túró is kerül
Az oroszok pufi palacsintája, a szirnyiki azért különleges, mert a tésztájába túrót kevernek. Friss gyümölcsökkel tálalva kiváló reggeli vagy desszert lehet.

turopalacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsintát mindenki máshogy készíti: mi vékonyra sütjük, és feltekerjük, az angolszászoké vastagabb, friss vajjal és juharsziruppal kínálják, az oroszok pedig túrót kevernek a tésztájába, így önmagában is laktató, finom édességet kapnak. Ha egyszer kipróbálod a szirnyikit, biztos, hogy sokszor el fogod még készíteni.

Túrópalacsinta receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez
  • gyümölcsök a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A túrót villával törd össze, add hozzá a tojássárgákat, a kétféle cukrot, a sütőporral vegyített lisztet, végül fakanállal óvatosan keverd az egészhez a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A tésztából egy kis darabot pottyants bele, és ha az azonnal sistereg, tehát az olaj elég forró, evőkanállal szedj kis halmokat a tésztából. A palacsinták mindkét oldalát süsd pirosra. Tálald az édességet friss gyümölcsökkel.
A palacsinta rendkívül változatos módokon készíthető el, akár pudinggal is megtöltheted a tésztáját.

Ezt is szeretjük