Mini gyümölcsös palacsinták: a tésztába túró is kerül
Az oroszok pufi palacsintája, a szirnyiki azért különleges, mert a tésztájába túrót kevernek. Friss gyümölcsökkel tálalva kiváló reggeli vagy desszert lehet.

- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A palacsintát mindenki máshogy készíti: mi vékonyra sütjük, és feltekerjük, az angolszászoké vastagabb, friss vajjal és juharsziruppal kínálják, az oroszok pedig túrót kevernek a tésztájába, így önmagában is laktató, finom édességet kapnak. Ha egyszer kipróbálod a szirnyikit, biztos, hogy sokszor el fogod még készíteni.
Túrópalacsinta receptje
Hozzávalók
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- olaj a sütéshez
- gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A túrót villával törd össze, add hozzá a tojássárgákat, a kétféle cukrot, a sütőporral vegyített lisztet, végül fakanállal óvatosan keverd az egészhez a tojáshabot.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A tésztából egy kis darabot pottyants bele, és ha az azonnal sistereg, tehát az olaj elég forró, evőkanállal szedj kis halmokat a tésztából. A palacsinták mindkét oldalát süsd pirosra. Tálald az édességet friss gyümölcsökkel.
A palacsinta rendkívül változatos módokon készíthető el, akár pudinggal is megtöltheted a tésztáját.
Még több recept