10 szuper recept a nyári grillszezonhoz: grillételek, zöldségek, pácok, fűszerek

Nincs is annál jobb, mint amikor a legfinomabb grillételek illata száll a nyári levegőben.

Receptek nyári grillszezonhoz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári időszakban nem véletlenül számít az egyik legnépszerűbb tevékenységnek a grillezés, a szabadban való sütögetésnek és a levegőben kúszó illatok csábításának éppúgy utánozhatatlan hangulata van, mint a közös készülődés során megejtett, frissítőkkel kísért beszélgetésnek és az asztalterítésnek a kertben vagy épp az erkélyen, teraszon.

A grillezett ételek ráadásul nem számítanak olyan nehéznek, mint olajban sütött társaik, nem beszélve arról a változatosságról, amit a lehetőségek tárháza jelent. Szinte mindent el lehet grillen készíteni a csirkehústól a halakon át a zöldségekig, sőt akár a desszertig is.

Szuper receptek a nyári grillszezonhoz

Legyél akár vegetáriánus vagy húsimádó, a pikánsabb falatok vagy épp a könnyebb ízek kedvelője, receptgyűjteményünkben egész biztosan megtalálod a számításodat. Húsételeket, zöldségnyársat, fűszerezést, pácokat és még grillen készíthető édességet is mutatunk.

A rablóhús vagy saslik kihagyhatatlan eleme a szabadtéri sütögetéseknek. Készülhet szárnyasból vagy sertéshúsból is, ha pedig fából készült nyársat használsz hozzá, áztasd vízbe, így egész biztosan nem törik majd el olyan könnyen.
Ha nem eszel, vagy épp nincs otthon hús, esetleg csak köretet készítenél, zöldségekből is készíthetsz étvágygerjesztő nyársakat.
A grillezett csirkemell különösen finom és omlós lesz a joghurtos páctól, mely garantálja a szaftosságot és azt, hogy ne száradjon ki a hús, az élményt pedig a zöldfűszerek csak tovább fokozzák.
A csípős, grillezett csirkeszárnyak a tökéletes példái annak, hogy a csontos húsokból is készülhet omlós, szaftos és ropogós finomság, melyet a fokhagymás fűszerkeverék tesz igazán abbahagyhatatlanná.
A roppanós grillkolbász előfőzve, fűszerezve a boltokban is kapható, érdemes azonban ismerned a trükköket, hogyan lehet tökéletesre sütni a grillen.
A balkáni fasírtként is ismert, a szerbek és a horvátok büszkeségének számító csevap a grillételek igazi sztárja, mely háromféle húsból készítve, nyers hagymával és ajvárral tálalva az igazi.
A halból is lehet ínycsiklandó grillétel, például kukoricával tálalva, citromos-fokhagymás páccal átkenve.
A grillezett zöldségek nemcsak a húsoknak lehetnek tökéletes kiegészítői, de önmagukban is kiváló grillételek, a paprika, a hagyma, a krumpli vagy épp a cukkini például utánozhatatlanul finom így elkészítve.
Legyen szó BBQ-ról, mézes-mustáros vagy épp fokhagymás, zöldfűszeres verzióról, a grillételek esetében az i-re egyértelműen a pácok teszik fel a pontot. Mutatunk néhány szuper verziót.
Ha a sok fűszeres finomság után egy kis desszertet sem bánna a csapat, a finom, édes, fahéjas alma kiváló választás lehet.

8 szuper fogás a bográcsból és a grillről: a legjobb receptek szabadtéri sütéshez-főzéshez

A grillezés-bográcsozás hangulata mindig különleges, a szabadtéren készülő fogások pedig nagyon zamatosak. Ezeket a recepteket bátran kipróbálhatod a kerti partikon.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük