Grillen sült citromos, fokhagymás halszeletek: a páctól lesz nagyon finom

Ha gyorsan szeretnél egészségeset, finomat enni, és kéznél van a grillsütő, akkor a citromos, fokhagymás halszelet tökéletes választás.

grillezett-halfile
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor sült hal! Ne csak a Balatonon állj érte sorba! Otthon is gyorsan elkészítheted, és a saját ízlésedre formálhatod. A fokhagymás, citromos pác petrezselyemmel megbolondítva isteni. Ha már előveszed a grillsütőt, süss hozzá kukoricát is. 

Citromos, fokhagymás halszeletek

Hozzávalók

  • 75 dkg halfilé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet öblítsd le, és rakd egy aprítógépbe. A citromot vágd ketté, a felét facsard a petrezselyemhez, add hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Aprítsd és keverd jól össze a géppel. A halat is mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha kell, szeleteld fel. Kend meg a tetejüket a petrezselymes keverékkel. Érdemes 15-20 percig pácolni, hogy az ízek jól átjárják a halfilét.

A grillsütőt melegítsd fel, és rakd rá a szeleteket, majd süsd meg körülbelül három-öt perc alatt. A maradék citromot szeld fel, és kínáld a halhoz. 
Tálalhatod a halat ropogós, grillezett kukoricával, rozmaringgal megbolondítva!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük