Grillen sült citromos, fokhagymás halszeletek: a páctól lesz nagyon finom
Ha gyorsan szeretnél egészségeset, finomat enni, és kéznél van a grillsütő, akkor a citromos, fokhagymás halszelet tökéletes választás.

grillezett-halfile
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Romantikus és egyedi esküvői boltívek: el se akartok majd alóla mozdulni »

Hajápolók pára ellen: búcsút mondhatsz az oroszlánsörénynek »

Keringést serkentő japán asahi masszázs: megfiatalítja és ragyogóvá teszi a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nyár, akkor sült hal! Ne csak a Balatonon állj érte sorba! Otthon is gyorsan elkészítheted, és a saját ízlésedre formálhatod. A fokhagymás, citromos pác petrezselyemmel megbolondítva isteni. Ha már előveszed a grillsütőt, süss hozzá kukoricát is. 

Citromos, fokhagymás halszeletek

Hozzávalók:

  • 75 dkg halfilé
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet öblítsd le, és rakd egy aprítógépbe. A citromot vágd ketté, a felét facsard a petrezselyemhez, add hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Aprítsd és keverd jól össze a géppel. A halat is mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha kell, szeleteld fel. Kend meg a tetejüket a petrezselymes keverékkel. Érdemes 15-20 percig pácolni, hogy az ízek jól átjárják a halfilét.

A grillsütőt melegítsd fel, és rakd rá a szeleteket, majd süsd meg körülbelül három-öt perc alatt. A maradék citromot szeld fel, és kínáld a halhoz. 
Tálalhatod a halat ropogós, grillezett kukoricával, rozmaringgal megbolondítva!

Ezt is szeretjük