
Fűszeres almakarikák grillrácson sütve: kerti partira nem is kell finomabb desszert
Desszertet is süthetsz a rácsokon: a fahéjas grillezett almával igazán kevés a munka.


Nemcsak húst vagy zöldséget, hanem gyümölcsöt is grillezhetsz: ha grillezett almát készítesz, kevés munkával készen lesz az édes desszert. A fahéjas, cukros gyümölcsszeletek illata már sütés közben elvarázsol.
Grillezett almakarikák
Hozzávalók 4 személyre
- 4 alma
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 dl víz
- 1 csipet só
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 0.5 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, és vágd félbe. A magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd vastagabb szeletekre. A vizet keverd össze a citrom kifacsart levével és egy kevés citromhéjjal, és tedd az almaszeleteket néhány percre ebbe a keverékbe. Közben a cukrot keverd össze a fahéjjal és a sóval. Az almát forgasd meg a fahéjas cukorban, és tedd a forró grillrácsra. A szeletek vastagságától függően oldalanként négy-hat perc alatt süsd át őket.
Sokféle gyümölcs működik jól a fahéjjal: a meggybefőtt is finomabb lesz tőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció