Grillezett, csípős csirkeszárnyak: az utolsó falatig leszopogatod a csontról

A grillen sült csirkeszárny egy jól megválasztott páctól lesz olyan finom, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána.

Csípős csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csontos húsok is lehetnek fantasztikusak! Jó példa erre a sült csirkeszárny, ami fűszeresen, szaftosan és ropogósan isteni ebéd lehet. Grillen sütve pedig még nagyobb élvezetet nyújt. Változatosan elkészítheted, érdemes a különféle pácokkal kísérletezni. A saját készítésű fokhagymás fűszerkeverék kiindulásnak nagyon jó.

Csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 ág kakukkfű
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat nézd át, alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Rakd egy tálba a mézet, az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, és jól keverd össze. 

Kend be vele a csirkeszárnyakat, fontos, hogy fűszer mindenhova jusson. Letakarva pácold a hűtőben legalább egy-két órát. A grillsütőt melegítsd fel, kend be olajjal, és pakold rá a szárnyakat. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben többször forgasd át a húst, és kenegesd páccal. A végén mehet rá chili is. 
Ha azt akarod, hogy igazán jól sikerüljön a grillezett csirke, nem árt ismerni néhány trükköt! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük