Grillezett, csípős csirkeszárnyak: az utolsó falatig leszopogatod a csontról
A grillen sült csirkeszárny egy jól megválasztott páctól lesz olyan finom, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána.
A csontos húsok is lehetnek fantasztikusak! Jó példa erre a sült csirkeszárny, ami fűszeresen, szaftosan és ropogósan isteni ebéd lehet. Grillen sütve pedig még nagyobb élvezetet nyújt. Változatosan elkészítheted, érdemes a különféle pácokkal kísérletezni. A saját készítésű fokhagymás fűszerkeverék kiindulásnak nagyon jó.
Csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom
- só
- 1 evőkanál méz
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 ág kakukkfű
- chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat nézd át, alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Rakd egy tálba a mézet, az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, és jól keverd össze.
Kend be vele a csirkeszárnyakat, fontos, hogy fűszer mindenhova jusson. Letakarva pácold a hűtőben legalább egy-két órát. A grillsütőt melegítsd fel, kend be olajjal, és pakold rá a szárnyakat. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben többször forgasd át a húst, és kenegesd páccal. A végén mehet rá chili is.
Ha azt akarod, hogy igazán jól sikerüljön a grillezett csirke, nem árt ismerni néhány trükköt!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció