Grillezett, csípős csirkeszárnyak: az utolsó falatig leszopogatod a csontról
A grillen sült csirkeszárny egy jól megválasztott páctól lesz olyan finom, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána.

csipos-csirkeszarnyok
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A rövidnadrág és az ujjatlan felső az irodában sem kihívó: így lesz visszafogottan nőies »

Cindy Crawford lánya tényleg kimaxolja a bob frizurát: mindig mást hoz ki ebből a nőies fazonból »

A divatbloggerek odáig vannak ezekért a darabokért: a pizsama az utcán is nőies, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csontos húsok is lehetnek fantasztikusak! Jó példa erre a sült csirkeszárny, ami fűszeresen, szaftosan és ropogósan isteni ebéd lehet. Grillen sütve pedig még nagyobb élvezetet nyújt. Változatosan elkészítheted, érdemes a különféle pácokkal kísérletezni. A saját készítésű fokhagymás fűszerkeverék kiindulásnak nagyon jó.

Csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 ág kakukkfű
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat nézd át, alaposan mosd meg, törölgesd szárazra, és sózd be. Rakd egy tálba a mézet, az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a borsot, és jól keverd össze. 

Kend be vele a csirkeszárnyakat, fontos, hogy fűszer mindenhova jusson. Letakarva pácold a hűtőben legalább egy-két órát. A grillsütőt melegítsd fel, kend be olajjal, és pakold rá a szárnyakat. Süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben többször forgasd át a húst, és kenegesd páccal. A végén mehet rá chili is. 
Ha azt akarod, hogy igazán jól sikerüljön a grillezett csirke, nem árt ismerni néhány trükköt! 

Ezt is szeretjük