Fűszeres, színes zöldségnyárs: a legjobb, szénhidrátszegény köret grillhúsok mellé
Ha grillpartira készülsz, a zöldségnyársat se hagyd ki a kínálatból, hisz isteni köret lehet a sültek mellé.


- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- A bőrnadrágot leváltja a latex? – Még Victoria Beckham is rákattant az új őrületre »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Forró nyári napokon sokkal jobb a szabadban sütögetni, mint a konyhában izzadni. Gondolj azokra is, akik a hús helyett vagy mellett szívesen esznek valami könnyű finomságot. A zöldségnyárs mindig kapós. Ha fanyársakkal dolgozol, érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy ne törjenek.
Zöldségnyárs
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 db cukkini
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db lila hagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát és a hagymát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd nagyjából azonos darabokra. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.
A zöldségeket kend be a páccal, hogy az ízek jól átjárják, majd váltakozva tűzd a nyársra. Ha van időd, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Tedd a nyársat olajozott grillrácsra, és forgatva süsd 10-12 percig. Közben többször fordítsd meg, hogy mindenhol szép színt kapjon. Önmagában, mártogatóssal vagy sültekkel kínáld.
A grillezett zöldségekhez jól illik a görög szuvlaki, vagyis a pácolt csirkenyárs.
Még több recept