Fűszeres, színes zöldségnyárs: a legjobb, szénhidrátszegény köret grillhúsok mellé
Ha grillpartira készülsz, a zöldségnyársat se hagyd ki a kínálatból, hisz isteni köret lehet a sültek mellé.

zoldsegnyars
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Forró nyári napokon sokkal jobb a szabadban sütögetni, mint a konyhában izzadni. Gondolj azokra is, akik a hús helyett vagy mellett szívesen esznek valami könnyű finomságot. A zöldségnyárs mindig kapós. Ha fanyársakkal dolgozol, érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy ne törjenek.

Zöldségnyárs

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 db lila hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát és a hagymát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd nagyjából azonos darabokra. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.
 

A zöldségeket kend be a páccal, hogy az ízek jól átjárják, majd váltakozva tűzd a nyársra. Ha van időd, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Tedd a nyársat olajozott grillrácsra, és forgatva süsd 10-12 percig. Közben többször fordítsd meg, hogy mindenhol szép színt kapjon. Önmagában, mártogatóssal vagy sültekkel kínáld. 
A grillezett zöldségekhez jól illik a görög szuvlaki, vagyis a pácolt csirkenyárs. 

Ezt is szeretjük