Fűszeres, színes zöldségnyárs: a legjobb, szénhidrátszegény köret grillhúsok mellé
Ha grillpartira készülsz, a zöldségnyársat se hagyd ki a kínálatból, hisz isteni köret lehet a sültek mellé.

zoldsegnyars
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Forró nyári napokon sokkal jobb a szabadban sütögetni, mint a konyhában izzadni. Gondolj azokra is, akik a hús helyett vagy mellett szívesen esznek valami könnyű finomságot. A zöldségnyárs mindig kapós. Ha fanyársakkal dolgozol, érdemes fél órára vízbe áztatni, hogy ne törjenek.

Zöldségnyárs

Hozzávalók

  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 db lila hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát és a hagymát pucold meg, majd a többi zöldséggel együtt vágd nagyjából azonos darabokra. Az olívaolajat keverd össze a citrom levével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.
 

A zöldségeket kend be a páccal, hogy az ízek jól átjárják, majd váltakozva tűzd a nyársra. Ha van időd, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Tedd a nyársat olajozott grillrácsra, és forgatva süsd 10-12 percig. Közben többször fordítsd meg, hogy mindenhol szép színt kapjon. Önmagában, mártogatóssal vagy sültekkel kínáld. 
A grillezett zöldségekhez jól illik a görög szuvlaki, vagyis a pácolt csirkenyárs. 

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük