8 legfinomabb paradicsomos nyári recept: a töltött paprikától a rakottasig

A paradicsom minden formában kitűnő: nyersen, főzve, feltétként, szószként is. Válogass a legjobb receptek közül!

paradicsomos-husgomboc
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lédús, érett, zamatos paradicsom a nyár sztárja, ami remek alapanyaga a legkiválóbb ételeknek. Mindegy, hogy koktél, saláta, hosszúkás vagy sárga, mindegyiket szeretjük. Magas C-vitamin-, illetve káliumtartalma és antioxidáns hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani nyersen: feldobhatod vele a szendvicsedet vagy a salátádat.

Paradicsomhoz egész évben hozzájuthatsz, de a szabadföldi, frissen szedett zöldség össze sem hasonlítható a télen, boltban kapható vagy külföldről behozott változatokkal. Ha teheted, most főzz belőle paradicsomlevet, vagy tegyél el belőle szószt, hogy legyen majd mihez nyúlni a hideg évszakokban. Tökéletes levesbe, tésztafeltétnek, ragunak, de többféle egytálételnek is kiváló alapja lehet. Sütve még teltebb lesz az íze. A darált hús, a csirke is sokkal finomabb tőle. 

A legfinomabb paradicsomos ételek

Minden nemzetnek megvan a saját paradicsomos kedvence. A magyaros lecsó, a töltött paprika, az olaszos gombócok vagy a különféle görög, padlizsános fogások is elképzelhetetlenek nélküle. Könnyű megbolondítani, fűszerezni, jól megy hozzá a rozmaring, a bazsalikom, de a fokhagyma is. Sőt a sajtokkal is harmonizál. Összegyűjtöttük a legnagyobb kedvenceket, inspirálódj te is! 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük