Isteni, szénhidrátszegény köret grillen készítve - Szaftosak lesznek a zöldségek
A grillezett zöldségek a legjobb kiegészítői a különféle sült húsoknak.

grillezett-zoldsegkoret-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem foghatsz mellé, ha a szaftos hússzeletekhez grillezett zöldségeket kínálsz. Ilyenkor óriási a választék, szinte bármi a grillre kerülhet, ami most a kertben megterem. Az ízletes fokhagymás pác pedig a legjobbat hozza ki a legkülönfélébb zöldségekből. A végeredmény kicsit édeskés, kicsit füstös, és még a kalóriákat sem kell számolgatnod. Minél többféle zöldséget használsz, annál jobb lesz a végeredmény! 

Grillezett zöldségköret

Hozzávalók

Zöldségek

  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 8 db gomba
  • 4 db krumpli
  • 4 db paprika
  • 3 db lila hagyma
  • 2 db kukorica
  • 2 db sárgarépa

A páchoz

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 mokkáskanál bors
  • aprított rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan tisztítsd meg, majd a cukkinit és a padlizsánt vágd körülbelül azonos vastagságú szeletekre. A kukoricákat nagyságuktól függően érdemes két-három részre törni, a gombákat pedig vékonyra felvágni. A répákat és a lila hagymákat szeld ketté. Ha kisebbek a krumplik, a paprikával együtt maradhatnak egészben. A zöldségeket rakd egy nagy tálba.


Öntsd egy másik, kisebb edénybe az olívaolajat. Keverd össze a sóval, a borssal, a citromlével, az aprított rozmaringgal és az átpréselt fokhagymával. Locsold meg vele a zöldségeket, kicsit forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább 15-20 percre, hogy a fűszerek jól átjárják.
Közben melegítsd fel a grillt, rakd rá a zöldségeket. Süsd addig, amíg elkezdenek puhulni, és szépen megpirulnak.

A húsok és a zöldségek mellé érdemes sajtot is tenni a grillre. 

Ezt is szeretjük