Rántott gomba sütőben sütve, olajszag nélkül

Így készítsd!

Ha rántott ételt készítesz, nem feltétlenül kell, hogy az egész lakás olajszagban ússzon.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gombát bármikor vásárolhatsz olcsón is, ráadásul a nagyobb üzletekben szerencsére egyre nagyobb a választék belőle, így kipróbálhatsz több ízt is egyszerre.

Házilag készített tartárral tálalva a legjobb!

Rántott gomba sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba - lehet egyféle és vegyes is
  • 2 tojás
  • fél deci tej
  • 8-10 dkg liszt
  • 8-10 dkg zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg alaposan, sózd és borsozd be, majd tedd félre 15-20 percre pihenni őket, ezalatt majd kicsit kieresztik a levüket. A lisztet készítsd ki egy tálba, a tojásokat verd fel egy másikban a tej társaságában, a zsemlemorzsát pedig készítsd egy harmadikba.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha eleget álltak a gombák, forgasd meg mindet a lisztben, a tojásban és a morzsában, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A sütőpapírra helyezett gombákat permetezd be egy vékony réteg olajjal, vagy ha nincs erre a célra átalakított permeteződ, akkor csak kanál segítségével vékonyan locsold meg őket. 

Még több illatos, ízletes és fűszeres étel gombából

Rengeteg változatban kaphatod, és azokat mind-mind rengeteg változatban készítheted, ehhez adunk most néhány ötletet.

7 isteni gombás étel, amit nem lehet elrontani

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük