Rántott gomba sütőben sütve, olajszag nélkül
Ha rántott ételt készítesz, nem feltétlenül kell, hogy az egész lakás olajszagban ússzon.
Gombát bármikor vásárolhatsz olcsón is, ráadásul a nagyobb üzletekben szerencsére egyre nagyobb a választék belőle, így kipróbálhatsz több ízt is egyszerre.
Házilag készített tartárral tálalva a legjobb!
Rántott gomba sütőben sütve
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba - lehet egyféle és vegyes is
- 2 tojás
- fél deci tej
- 8-10 dkg liszt
- 8-10 dkg zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat tisztítsd meg alaposan, sózd és borsozd be, majd tedd félre 15-20 percre pihenni őket, ezalatt majd kicsit kieresztik a levüket. A lisztet készítsd ki egy tálba, a tojásokat verd fel egy másikban a tej társaságában, a zsemlemorzsát pedig készítsd egy harmadikba.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha eleget álltak a gombák, forgasd meg mindet a lisztben, a tojásban és a morzsában, majd tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A sütőpapírra helyezett gombákat permetezd be egy vékony réteg olajjal, vagy ha nincs erre a célra átalakított permeteződ, akkor csak kanál segítségével vékonyan locsold meg őket.
Még több illatos, ízletes és fűszeres étel gombából
Rengeteg változatban kaphatod, és azokat mind-mind rengeteg változatban készítheted, ehhez adunk most néhány ötletet.
OLVASD EL EZT IS!
- áfonya
- svéd húsgolyók
Eredeti svéd húsgolyó-recept
- tojás
- liszt
Így lesz tökéletes a húson a párizsi bunda
- paprika
- paradicsom