A legfinomabb paprikás krumpli
Laktató és olcsó fogás
A jellegzetes magyaros egytálétel mindenki kedvence, és bármikor összedobhatod.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vitathatatlanul gazdaságos vacsorához semmi sem beszerezhetetlen, gyakorlatilag egy rövid piaci sétával megvehetsz mindent, ami kell hozzá, de jó esetben eleve van a kamrában az összes alapanyagból.

Főzz bele nagyobb méretű galuskát, úgy még laktatóbb és ízletesebb, tálaláskor pedig ne feledkezz el a savanyúságról és a friss kenyérről!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg virsli vagy kolbász
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Ha minden megvan, tisztítsd meg a zöldségeket, és vágd nagyobb kockákra a paprikát és a paradicsomot, apróbb kockákra a hagymát, a krumplit pedig egységes méretű részekre, ezek se legyenek túl nagyok. A szalonnát is kockázd fel, a virslit vagy kolbászt pedig karikázd.

Ha mindezzel elkészültél, kezdődhet a főzés. Végy elő egy közepes lábast, és pirítsd benne zsírjára a szalonnát, ha szükséges, akkor adj hozzá némi zsiradékot is, majd fonnyaszd meg ezen a hagymát, a paprika és a paradicsom társaságában.

Keverd hozzájuk a pirospaprikát és a köményt is, sózd hangulatod szerint az egészet, majd tedd melléjük a krumplit is, és öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy épp ellepje.

Ezután hagyd rotyogni nagyjából 40-45 percig, amíg a krumpli meg nem puhul. Öt perccel az előtt, hogy elérné ezt az állapotot, add hozzá a felkarikázott kolbászt, virslit, és reszeld hozzá a fokhagymát is, valamint ízlés szerint tekerj rá borsot. Főzd így további öt-tíz percig, és már kész is van a paprikás krumpli. 

Még több gazdaságos vacsora krumpliból

A krumpli egy bármikor viszonylag olcsón beszerezhető alapanyag, amiből temérdek dolgot készíthetsz, például megtöltheted a kedvenc hozzávalóiddal.

Ezt is szeretjük