Aki eddig nem készített még házi péksütiket, járvány idején biztos, hogy megpróbálkozik egy-egy recepttel. Ha kezdőként gyors sikereket szeretnél elérni, a bolti leveles tészta tökéletes alap lehet. Süthetsz belőle különféle croissant-okat, kakaós csigát vagy akár túrós táskát is.
A tapasztaltabbaknak a kelt tészták sem jelenthetnek kihívást. A bukta, a kalács vagy a briós mindig nagy siker. Megéri ráfordítani az időt, ha odafigyelsz, és betartasz egy-két szabályt, biztos, hogy finomabb lesz a boltinál. Hogy ne legyenek unalmasak, időnként variálj a tölteléken vagy a formán.
A legfinomabb pékáruk házilag
Manapság rengeteg kenyérrecept kering a neten, vannak olyanok, amik nem igényelnek konyhai tapasztalatot. Így bárki hozzáfoghat a sütéshez, de érdemes a kifli- vagy zsemlekészítéssel is próbálkoznod. Nézd meg képes összeállításunkat, könnyebb és bonyolultabb recepteket is találsz. Válogass kedvedre!

A kifli akkor az igazi, ha ropogós a héja, lágy a belseje. Nemritkán a boltból már teljesen keményen kerül haza. Épp ezért készítsd el saját magad!
A hűtős változat az egyik legfinomabb, este összeállítod, a hidegen pihenteted, és reggel kisütöd.

A zsemle sem bonyolultabb a kiflinél. Ha újítanál, akkor próbáld ki
az olaszok könnyű buciját! Olívaolajjal, és sokszor oregánóval készül. Ezt jól megpakolhatod mindenféle finomsággal.

Most igazán menő lett kenyeret sütni. Ideje, hogy te is megpróbálkozz vele otthon! Ha még nem vagy gyakorlott a kelt tészták készítésében, ne kezdd rögtön a kovászossal,
a dagasztás nélküli változat is lehet foszlós. Ennek a titka, hogy egy éjszakán át kel.

Bár most van a kalácssütés szezonja, ne csak húsvétra készítsd el az édes tésztát! Ha figyelsz néhány alapszabályra, kezdőként is sikerre számíthatsz, és a fonás sem ördöngösség.
Ezzel a recepttel jól formázható, és nagyon sokáig, napokig puha kelt tésztát készíthetsz.

Az édes, vajas tésztájú briós a reggelik, tízóraik sztárja. Puha, finom, fahéjjal ízesítve pedig még jobb. Érdemes csavarni egy kicsit a megszokott recepten, ugyanis tekercselve még csábítóbb.

A kakaós csigát minden gyerek imádja. Hihetetlenül gyorsan elkészítheted, ha van otthon bolti leveles tésztád. Illetve
a túrós tésztájú változat is pikk-pakk a tányérodon fog illatozni. A túró ízét nem érzed benne.

A túrós táska is megunhatatlan péksüti. Ha van időd, a tésztát is érdemes saját kezűleg elkészíteni. Időszűkében viszont leveles tészta is lehet az alap. Érdemes egyébként lekvárral, vaníliás töltelékkel és gyümölcsökkel is kipróbálni.
Fotó: EasterBunnyUK / Getty Images Hungary

A házi készítésű buktával képtelenség betelni. Ha jól kidolgozod a kelt tésztát, biztos, hogy finom, foszlós lesz. Ne csak lekvárral készítsd, a túró is tökéletes töltelék. Idézd fel vele a régi ízeket!