A 8 legfinomabb, baconbe tekert fogás: zöldséget, krumplit és sokféle húst is készíthetsz így

Régi gasztronómiai igazság, hogy bármit tekersz baconbe, csak finomabb lesz tőle. Legyen az krumpli, zöldség vagy akármilyen hús, ez az elkészítési mód csodát tesz vele.

A legfinomabb baconbe tekert fogások
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán te is tudod, hogy a csirkemell igazán szaftos marad, ha baconszeletekbe tekered, de azt gondoltad volna, hogy kelbimbót vagy zöldbabot is készíthetsz ezzel a módszerrel? A ropogós és sós szalonna a zöldségeknek is utolérhetetlen ízt kölcsönöz.

Ha húst tekersz baconbe, választhatsz csirkét, amelyet akár ízlés szerint fetás krémmel is megtölthetsz, szűzpecsenyét vagy szaftos húsgolyókat. A zöldségek közül is elkészíthetsz így bármit, amit épp megkívánsz: ebben a válogatásban kelbimbót, zöldbabot és kukoricát is mutatunk.

A legfinomabb baconbe tekert fogások

Bármilyen fogás mellett is döntesz, tartsd észben, hogy a bacon önmagában is sós, ezért a fűszerezéssel óvatosan bánj. A sütési időt is jól válaszd meg: a szalonna ropogós legyen, ne száraz, a körültekert alapanyag viszont süljön jól át.

Ezeknek a húsgolyóknak a különlegességét a köréjük tekert baconön kívül a belsejükbe rejtett olvadós sajtkocka biztosítja. Az elkészítése nem kíván különösebb szakértelmet: csak keverd össze a massza hozzávalóit, mindegyik köré tekerj egy szelet szalonnát, és mehet is a sütőbe.
A szűzpecsenye nem véletlenül a sertés legértékesebb része: könnyen elkészíthető, omlós és nagyon finom. Mielőtt a sütőbe helyeznéd, piríts serpenyőben mindegyik oldalára kérget, így nem fognak elillanni belőle az értékes nedvek.
A gyerekek nagy kedvence, a főtt kukorica is sokkal finomabb, ha sós baconszeletekbe csavarod. Külön jót tesz neki, ha fűszervajjal is megkened előtte. Tepsiben vagy grillen sütve egyaránt tökéletes.
Bármilyen húsétel mellé kínálható különleges és nagyon finom köret a baconbe tekert zöldbab. Akkor jársz a legjobban, ha csokorba kötöd a babokat, és úgy tekered össze őket egy-egy szelet szalonnával.
Mi, magyarok, hírhedten kevés halat fogyasztunk, pedig nagyon egészséges és finom ételről van szó. Baconbe tekerve a legegyszerűbb mirelit halfilé is felejthetetlenné válik, ráadásul ilyenkor a szálkáktól sem kell tartanod.
A krumplit a legválogatósabb gyerekek is szívesen fogyasztják, ezért ennek a ropogtatnivalónak szinte biztos, hogy nem fognak tudni ellenállni. Fűszerezd változatosan: jót tesz neki a rozmaring, a fokhagyma és ízlés szerint egy kevés chili is.
A kelbimbó a téli időszak egyik fő vitaminforrása, ezért érdemes megbarátkozni vele. Öntsd nyakon mézes-mustáros szósszal, utána tekerd mindegyik darabot egy-egy szelet baconbe, és meglátod, többé nem fogod unalmasnak tartani a kis zöld golyókat.
A kicsit száraz csirkemell ellenállhatatlanul szaftos lesz, ha sütés előtt baconbe csavarod. A belsejét töltsd meg karakteres ízű tejfölös-fetás krémmel!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük