
Baconben sült, fűszeres halfilé villámgyorsan: így egyáltalán nem szárad ki a hús
Így tényleg isteni a hal! A bacon ropogósra sül, belül pedig fantasztikusan puha, omlós lesz.


A magyarok nagyon kevés halat fogyasztanak, pedig fehérjében gazdag, és sok hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Változatosan elkészítheted, próbáld ki baconbe tekerve is! A szalonnától még finomabb lesz a hal, és nem szárad ki sütés közben.
Baconben sült halfilé
Hozzávalók
- 4 szelet halfilé
- 20 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a halat olvaszd ki, majd mosd le, törölgesd jó szárazra. Az olajat keverd össze néhány csepp citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Csavard a szeleteket baconbe. Rendezd a halakat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át, hogy egyformán piruljanak.
A halat megsütheted serpenyőben, kevés olajon. A szeletek oldalanként körülbelül öt-hét perc alatt sülnek meg.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept