Baconben sült, fűszeres halfilé villámgyorsan: így egyáltalán nem szárad ki a hús
Így tényleg isteni a hal! A bacon ropogósra sül, belül pedig fantasztikusan puha, omlós lesz.

baconben-sult-halifle
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyarok nagyon kevés halat fogyasztanak, pedig fehérjében gazdag, és sok hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Változatosan elkészítheted, próbáld ki baconbe tekerve is! A szalonnától még finomabb lesz a hal, és nem szárad ki sütés közben. 

Baconben sült halfilé

Hozzávalók:

  • 4 szelet halfilé
  • 20 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Amennyiben szükséges, a halat olvaszd ki, majd mosd le, törölgesd jó szárazra. Az olajat keverd össze néhány csepp citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Csavard a szeleteket baconbe. Rendezd a halakat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át, hogy egyformán piruljanak. 
A halat megsütheted serpenyőben, kevés olajon. A szeletek oldalanként körülbelül öt-hét perc alatt sülnek meg. 
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.

Ezt is szeretjük