Baconben sült, fűszeres halfilé villámgyorsan: így egyáltalán nem szárad ki a hús
Így tényleg isteni a hal! A bacon ropogósra sül, belül pedig fantasztikusan puha, omlós lesz.


- A hobo stílusú táska, ami a ’60-as évek óta divatos: Jackie Kennedy neve garancia a sikerre »
- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
A magyarok nagyon kevés halat fogyasztanak, pedig fehérjében gazdag, és sok hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Változatosan elkészítheted, próbáld ki baconbe tekerve is! A szalonnától még finomabb lesz a hal, és nem szárad ki sütés közben.
Baconben sült halfilé
Hozzávalók:
- 4 szelet halfilé
- 20 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- citromlé
Elkészítés:
Amennyiben szükséges, a halat olvaszd ki, majd mosd le, törölgesd jó szárazra. Az olajat keverd össze néhány csepp citromlével, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Csavard a szeleteket baconbe. Rendezd a halakat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben a szeleteket forgasd át, hogy egyformán piruljanak.
A halat megsütheted serpenyőben, kevés olajon. A szeletek oldalanként körülbelül öt-hét perc alatt sülnek meg.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.
Még több recept