Így készíthetsz vaníliaaromát házilag: sok süti elképzelhetetlen nélküle
Készítsd el házilag a vaníliaaromát, hogy mindig legyen természetes alapanyagokból álló ízesítő a sütikbe!

A házilag készült vaníliaaromához mindössze két hozzávaló szükséges: a vaníliarúd és valamilyen alkohol, általában vodka. Az aromát sterilizált üvegekbe tedd el, így nem fog idő előtt megromlani. Akkora üveget válassz, hogy a folyadékot lezárás után fel tudd rázni benne. Utána már csak türeleme van szükséged, ugyanis hónapokba telik, mire összeér.
Vaníliaaroma házilag
Hozzávalók 2 dl-hez
- 8 db vaníliarúd
- 2.5 dl vodka
Elkészítés:
A vaníliarudakat éles késsel vagy ollóval vágd be hosszában úgy, hogy a végük egy ujjnyira maradjon egyben. Így V alakban ki tudod nyitni. Tedd egy befőttesüvegbe, és öntsd fel a vodkával, hogy teljesen befedje. Ha az üveg nem olyan alakú, inkább darabold fel a vaníliarudat, de semmiképp ne lógjon ki az alkoholból. Zárd le a tetejét, és rázd fel. Lezárt üvegben, fénytől védett, hűvös helyen érleld legalább négy hónapig, vagy akár egy évig is. Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze. Amikor fogyasztásra kész, szűrd le, és töltsd csatos üvegbe.
3 hozzávalós ananászszirup: készíts házilag koktélalapot
A koktélok reneszánszát és szezonját éljük: ezúttal a házi ananászszirup készítését sajátíthatod el velünk, amit számtalan italhoz és desszerthez is felhasználhatsz!
ElolvasomKép: Getty Images