Tegyél egy kis vodkát az ablakmosó vízbe: gyönyörű eredményre számíthatsz

A vodka sokoldalúan felhasználható a háztartásban.

Ablakmosás vodkával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vodka remek hozzávalója a koktéloknak, hiszen színtelen, semleges ízű és illatú alkoholos ital. Nemcsak a bulikban tesz viszont jó szolgálatot, a háztartásban is hasznos, és meglepően sokoldalú szer.

Fertőtlenítő, csírátlanító hatása mind a takarításban, mind pedig a tartósításban megmutatkozik. Talán sokan nem gondolnák, de az ablakmosó vízbe és a vázába is kerülhet néhány csepp, amitől a lakás garantáltan felragyog majd.

Vodkás ablakmosó

Az irritatív vegyszerekkel teli ablakmosó szerek helyett sokan szeretnének házi megoldást választani. Aki viszont nem bírja az ecet szúrós szagát, hatékony alternatívát talál a vodkában is.

A tisztító, házi ablakmosóhoz egy liter vízbe egy teáskanál vodkát kell keverni, majd ezt spriccelni az üvegfelületre. Egy törlés után látszik majd a bámulatos, valóban folt- és csíkmentes ragyogás.

Tartósítja a vágott virágot

A vágott virágok csodás díszei a lakásnak, ám szépségük mulandó: néhány csepp vodka viszont garantáltan segít kicsit elodázni a hervadásukat. A vodka alkoholtartalma ugyanis jelentősen lelassítja a rothadást okozó baktériumok szaporodását.

A cikk az ajánló után folytatódik

Eltávolítja a régi matricát

Csaknem minden háztartásban van néhány régi matrica, amit már ezerszer megpróbáltak eltüntetni: a kapargatás önmagában nem elég hatékony, de egy vodka sokat segít. Egy fél deciliter vodkával átitatott szivaccsal gyorsan letörölhetők a csúnya maradványok.

Jégtasak a zúzódásra

A zúzódások és ficamok kezelésében hasznos lehet egy jégtasak, amit viszont nem muszáj boltban vásárolni. Házilag is nagyon könnyen elkészíthető egy deciliter víz és egy deciliter vodka vegyítésével. Egy zárható fagyasztózacskóban néhány óra alatt kellőképpen lehűl a jégtasak.

Ezt is szeretjük