Ropogósra sült, baconbe tekert kelbimbó: mézes-mustáros páccal még jobb
Senki nem fog panaszkodni, ha ínyenc, baconbe tekert kelbimbót teszel az asztalra. Izgalmas köret és vacsora is lehet.

baconos-kelbimbo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezzel a fogással bárkivel megszerettetheted a kelbimbót. Az apró zöldség tele van vitaminnal, egyszerűen és változatosan elkészíthető. A mézes-mustáros pác különösen jól megy hozzá. A kelbimbó a sütőben kissé édeskéssé válik. 

Baconbe tekert kelbimbó

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelbimbó
  • 25 dkg bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 1.5 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót mosd meg, és papírtörlővel óvatosan törölgesd szárazra. Az öntethez egy kis tálban keverd össze a mustárt, a mézet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Öntsd a kelbimbóra, és tekerd mindegyiket egy kisebb szelet baconbe.

Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, a maradék öntetet csorgasd a kelbimbókra. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20-25 percig. Amikor kívül ropogós, belül puha, kiveheted a sütőből, és melegen tálald!
A roppanós brokkoli is nagyon egészséges, ráadásul illik hozzá a sajtszósz is.

Ezt is szeretjük