Csípős kínai tészta zöldségekkel: finomabb, mintha a büfében vennéd

A zöldségekkel sült csípős kínai tészta könnyen és gyorsan elkészül.

Csípős kínai tészta zöldségekkel: finomabb, mintha a büfében vennéd
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Te is imádod a büfékben kapható csípős, zöldséges kínai tésztát? Készítsd el házilag! Legegyszerűbb, ha kínai tojásos tésztából és stir fry zöldségkeverékből állítod össze, így az alapanyagok előkészítésével alig kell bajlódnod. A hozzáadott édes chiliszósz éppen megfelelően erős.

Csípős kínai tészta zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg stir fry zöldségkeverék
  • 25 dkg kínai tojásos tészta
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál édes chiliszósz
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki négy perc alatt. Ha kész, szűrd le.

Egy kis tálban keverd el a sűrített paradicsomot a szójaszósszal, a chiliszósszal és a vízzel.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a reszelt gyömbért, a zöldségeket, az ízlés szerint adagolt chilit, és időnként megrázva de nem keverve süsd két percig, majd add hozzá a leszűrt tésztát, a kikevert szószt, forgasd össze, és melegítsd további két-három percig.

Kínai ötfűszer-keverék: autentikus összeállítás házilag

Készítsd el házilag a híres kínai ötfűszer-keveréket, és így biztosan csak az kerül bele, amit valóban bele is kell rakni!

Elolvasom

Kép: Arx0nt / Getty Images

Ezt is szeretjük