Csípős kínai tészta zöldségekkel: finomabb, mintha a büfében vennéd
A zöldségekkel sült csípős kínai tészta könnyen és gyorsan elkészül.

Te is imádod a büfékben kapható csípős, zöldséges kínai tésztát? Készítsd el házilag! Legegyszerűbb, ha kínai tojásos tésztából és stir fry zöldségkeverékből állítod össze, így az alapanyagok előkészítésével alig kell bajlódnod. A hozzáadott édes chiliszósz éppen megfelelően erős.
Csípős kínai tészta zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg stir fry zöldségkeverék
- 25 dkg kínai tojásos tészta
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál édes chiliszósz
- 1.5 dl víz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- só
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben főzd ki négy perc alatt. Ha kész, szűrd le.
Egy kis tálban keverd el a sűrített paradicsomot a szójaszósszal, a chiliszósszal és a vízzel.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a reszelt gyömbért, a zöldségeket, az ízlés szerint adagolt chilit, és időnként megrázva de nem keverve süsd két percig, majd add hozzá a leszűrt tésztát, a kikevert szószt, forgasd össze, és melegítsd további két-három percig.
Kínai ötfűszer-keverék: autentikus összeállítás házilag
Készítsd el házilag a híres kínai ötfűszer-keveréket, és így biztosan csak az kerül bele, amit valóban bele is kell rakni!
ElolvasomKép: Arx0nt / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- szójaszósz
- édes-savanyú csirkecomb