Fetás krémmel töltött csirkemell baconbe tekerve: kívül ropogós, belül omlós
Baconbe tekerve még finomabb a sült csirkemell. Töltsd meg fűszeres, fetás krémmel!

fetas baconos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feta sajt önmagában falatozva is nagyszerű csemege, ha azonban tejföllel lazítod és friss zöldfűszerekkel dobod fel, páratlan krémet készíthetsz belőle, amely remekül harmonizál a sült csirkemellel. Az adagokat tekerd baconszeletekbe, így sütés közben sem fognak kiszáradni. A húst ennél a receptnél sózni sem kell külön, mivel a feta és a bacon is elég sós.

Baconbe tekert fetás csirke receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg feta
  • 8 szelet bacon
  • 2 egész filézett csirkemell
  • 2 kanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldfűszereket aprítsd fel. Egy kisebb tálban törd össze a fetát, add hozzá a tejfölt, az átnyomott fokhagymagerezdet és a fűszereket, és alaposan keverd össze. Az egész csirkemellfilét középen vágd ketté, így négy darabot kapsz. Mindegyiket egy éles késsel hosszában vágd be, azaz készíts rajta zsebet, és ezekbe oszd el a fetás krémet. Tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval, tekerd őket két-két szelet baconbe, és oszd el kevés olajjal kikent tepsiben. Önts alá egy kevés vizet, és alufóliával letakarva süsd 180 fokon addig, amíg a bacon ropogósra, a hús pedig omlósra sül.
 

Isteni csípős mártogatóst is készíthetsz fetából - ezt a változatot görög joghurt lágyítja.

Ezt is szeretjük