Baconös, mustáros szűzpecsenye a sütőből: kívül ropogós, belül omlós
A szűzpecsenye a sertés egyik legértékesebb része. Mustárral és baconnel készítve fejedelmi lakoma.

bacon mustar szuz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlós és nagyon finom szűzpecsenyéből kevés munkával készíthetsz felejthetetlen ételeket. Elkészítés előtt tartsd egy-két órát befűszerezve a hűtőben. Mielőtt a sütőbe teszed, nagy lángon piríts kérget az oldalaira, így sülés közben nem fognak belőle elillanni az értékes nedvek. Baconbe tekerve még szaftosabb.

Baconbe tekert mustáros szűzpecsenye receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 8 szelet bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az egészben hagyott szűzpecsenyét dörzsöld be sóval, borssal és kakukkfűvel, locsold meg olívaolajjal, és oszd el rajta a magos mustárt. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolódási idő letelt, tepsiben hevíts egy kevés olajat, és nagy lángon piríts kérget a hús minden oldalára. Emeld át egy tepsibe, és csavard körbe baconnel, ha szükséges, a szeleteket tűzd meg fogpiszkálóval. Önts alá egy kevés vizet, és alufóliával lefedve told a sütőbe másfél órára. A végén leveheted a tetejéről a fóliát, hogy kicsit megpiruljon a szalonna.

Egy kis magos mustár a juharszirupos csirkének is csak jót tesz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük