Baconös, mustáros szűzpecsenye a sütőből: kívül ropogós, belül omlós
A szűzpecsenye a sertés egyik legértékesebb része. Mustárral és baconnel készítve fejedelmi lakoma.
Az omlós és nagyon finom szűzpecsenyéből kevés munkával készíthetsz felejthetetlen ételeket. Elkészítés előtt tartsd egy-két órát befűszerezve a hűtőben. Mielőtt a sütőbe teszed, nagy lángon piríts kérget az oldalaira, így sülés közben nem fognak belőle elillanni az értékes nedvek. Baconbe tekerve még szaftosabb.
Baconbe tekert mustáros szűzpecsenye receptje
Hozzávalók
- 50 dkg szűzpecsenye
- 8 szelet bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az egészben hagyott szűzpecsenyét dörzsöld be sóval, borssal és kakukkfűvel, locsold meg olívaolajjal, és oszd el rajta a magos mustárt. Lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Ha a pácolódási idő letelt, tepsiben hevíts egy kevés olajat, és nagy lángon piríts kérget a hús minden oldalára. Emeld át egy tepsibe, és csavard körbe baconnel, ha szükséges, a szeleteket tűzd meg fogpiszkálóval. Önts alá egy kevés vizet, és alufóliával lefedve told a sütőbe másfél órára. A végén leveheted a tetejéről a fóliát, hogy kicsit megpiruljon a szalonna.
Egy kis magos mustár a juharszirupos csirkének is csak jót tesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept