Baconbe tekert sült krumpli: ropogós falatoznivaló a szilveszteri bulira
A baconszeletekbe tekert fűszeres sült krumpli nagyon könnyen elkészíthető ropogtatnivaló.
Régi igazság, hogy bármit tekerünk baconbe, csak finomabb lesz tőle. Ha sült krumplit burkolsz be a szeletekkel, az eredmény egy szaftos, illatos finomság lesz. Ha szereted a csípőset, dobd fel egy kis chilivel. Minél kisebb krumplikat használj, amelyeket könnyen befedhetsz a szalonnával.
Baconbe tekert sült krumpli receptje
Hozzávalók
- 12 kis krumpli
- 12 szelet bacon
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt tarka bors
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, és sós vízben tíz perc alatt főzd őket félpuhára. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy kis tálban keverd össze az olajat a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a pirpspaprikával, a sóval, a borssal és a chilivel. Forgasd meg a krumplikat ebben a páclében, mindegyiket tekerd be egy-egy szelet baconbe, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Told a sütőbe 30 percre, hogy a krumpli teljesen átsüljön, körülötte a bacon pedig ropogósra piruljon. Azonnal, frissen fogyasszátok őket.
És hogy mi mindent készíthetsz még el hasonló módon? A baconbe tekert kelbimbó is egészen különleges zamatú, télies fogás.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept