A tökéletes kijevi csirkemell receptje
Ne félj tőle, egyszerűbb, mint gondolnád!
A hajtott-töltött-rántott finomságnak senki sem tud ellenállni.
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »
- Gyönyörűen formálja a lábakat ez a torna, és csak 15 perc naponta: tónusosabb, keskenyebb combokat farag »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A rántott dolgok hazájában mindent ropogós bundába forgatunk, ami csak szembejön a konyhában: zöldséget, sajtot és persze húst, na meg mindezek kombinációját. Ezen kombinációk egyik legfinomabbika a kijevi csirkemell, ami nem más, mint petrezselyemmel elkevert vajjal és némi fokhagymával töltött, panírba forgatott, rántott hús.
Nem bonyolult fogás, csak időigényes, de ne aggódj, biztosan sikerülni fog! Próbáld ki sajttal és kaporral töltve is!
Kijevi csirkemell
Hozzávalók:
- 4 filézett csirkemell
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 csipet szerecsendió
- 0,5 dl tej
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet, adj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, és törj bele ízlésednek megfelelő mennyiségű fokhagymát. Ezután porciózd négy részre, majd egy folpackba tekerd be a kimért adagokat, és dobd a fagyasztóba másfél órára. Ha ez letelt, vedd ki őket, majd a megtisztított és félbevágott csirkemellek közepére helyezd el.
Tekerd fel a húsokat, tűzd össze egy hústűvel, és így, töltve ismét tedd őket egy órára a fagyasztóba.
Ha ez is letelt, akkor távolítsd el a hústűt, valószínűleg egyben marad már a hús, így be tudod panírozni. Forgasd meg először lisztben, majd a tejjel elkevert tojásban, végül a zsemlemorzsában, aztán pedig süsd készre forró olajban.
Isteni, fűszeres fogások csirkéből
Ha szereted a csirkehúst, igazán sok változatban elkészítheted, összeszedtünk néhány remek receptet.
OLVASD EL EZT IS!

- fűszer
- csirke
Fűszeres csirkemell különleges bundában

- sertéshús
- sertéssült
Omlósra pácolt mustáros sertéscomb, ahogy vidéken készítik

- brokkoli
- karfiol