A tökéletes kijevi csirkemell receptje
Ne félj tőle, egyszerűbb, mint gondolnád!
A hajtott-töltött-rántott finomságnak senki sem tud ellenállni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott dolgok hazájában mindent ropogós bundába forgatunk, ami csak szembejön a konyhában: zöldséget, sajtot és persze húst, na meg mindezek kombinációját. Ezen kombinációk egyik legfinomabbika a kijevi csirkemell, ami nem más, mint petrezselyemmel elkevert vajjal és némi fokhagymával töltött, panírba forgatott, rántott hús.

Nem bonyolult fogás, csak időigényes, de ne aggódj, biztosan sikerülni fog! Próbáld ki sajttal és kaporral töltve is!

Kijevi csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkemell
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0,5 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A vajat melegítsd szobahőmérsékletűre, majd keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet, adj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, és törj bele ízlésednek megfelelő mennyiségű fokhagymát. Ezután porciózd négy részre, majd egy folpackba tekerd be a kimért adagokat, és dobd a fagyasztóba másfél órára. Ha ez letelt, vedd ki őket, majd a megtisztított és félbevágott csirkemellek közepére helyezd el.

Tekerd fel a húsokat, tűzd össze egy hústűvel, és így, töltve ismét tedd őket egy órára a fagyasztóba.

Ha ez is letelt, akkor távolítsd el a hústűt, valószínűleg egyben marad már a hús, így be tudod panírozni. Forgasd meg először lisztben, majd a tejjel elkevert tojásban, végül a zsemlemorzsában, aztán pedig süsd készre forró olajban.

Isteni, fűszeres fogások csirkéből

Ha szereted a csirkehúst, igazán sok változatban elkészítheted, összeszedtünk néhány remek receptet.

Ezt is szeretjük