Omlósra pácolt mustáros sertéscomb, ahogy vidéken készítik
Egy fűszerekkel jól megszórt szaftos hús a hétvégi étkezések csúcspontja lehet.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

Ezek a legdivatosabb nadrágfazonok, ha hanyagolnád a farmert: extra nőiessé teszik a megjelenést »

Kate Moss 18 éves lánya már kész nő: Lila bájos arcáért odáig vannak a fotósok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zamatos és szaftos husit egyáltalán nem nehéz elkészíteni, jól dörgöld be a fűszerekkel, tűzdeld szalonnával és fokhagymával, és told be a sütőbe, onnantól már csak azon múlik a végeredmény.

Ha szereted a pikáns ízeket, akkor a mustárhoz keverj két evőkanál mézet, mennyei finomság lesz a végeredmény!

Fűszeres sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1,2 kg egész sertéscomb
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3-4 zsályalevél
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

140 perc.

Elkészítés menete:

A húst mosd át jó alaposan, majd dörgöld be első körben sóval, és tedd félre. A fokhagymagerezdeket vágd vékony csíkokra, ahogyan a szalonnát is. A mustárt keverd össze egy evőkanálnyi olajjal, az apróra vágott petrezselyemmel és zsályával, és őrölj bele jó sok borsot. Ha mindezzel megvagy, egy éles, vékony pengéjű, hosszúkás késsel vágj a húsba kis zsebeket, és tűzd beléjük a fokhagyma- és a szalonnacsíkokat.

Miután ezzel végeztél, a mustáros-fűszeres keverékkel kend meg a húst, majd tedd félre legalább fél órára, de az a legjobb, ha pár órát áll így. Ha letelt a pihenésre szánt idő, egy nagyobb serpenyőben, amit aztán a sütőben is tudsz használni, pirítsd meg a husi minden oldalát. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, önts a serpenyőbe körülbelül egy deci vizet, fedd le a megpirított húst egy fóliával, és mehet a sütőbe. Nagyjából félóránként locsold meg az alatta levő lével. Ha átsült és puhára főtt a fólia alatt, akkor már kész is van, ez nagyjából két órát fog igénybe venni.

Mennyei ízek egyenesen a sütőből

A fűszeres, sütőben sült húsok mindig igazi lakomát jelentenek, legyen szó a legegyszerűbbről vagy valamelyik bonyolultabb fogásról.

Ezt is szeretjük