Csirkecombok paradicsomos szószban
Ízletes ebéd egyszerűen
Az ízletes és szaftos csirkecomboknak nem lehet ellenállni, főleg, ha így készíted őket.
Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)
Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »
A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »
Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A sok-sok zöldséggel készült paradicsomos-fokhagymás szósz remek kísérője a szaftos comboknak, a bortól pedig egy kissé pikáns lesz az étel.
Ne ijedj meg a sok hozzávalótól és a hosszúnak tűnő leírástól, egyszerűen összedobhatod, kevesebb mint fél óra alatt, a többi munkát pedig a sütő végzi majd!
Csirkecombok paradicsomos szószban
Hozzávalók:
- 10 bőrös csirke alsócomb - vagy 5 egész csirkecomb
- 10 dkg olívabogyó - lehetőleg zöld
- 1 fél fej zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- 4 közepes sárgarépa
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 dl paradicsompüré
- 3 dl csirkehúsleves - kockából is jó
- 2 babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
A csirkecombokat tisztítsd meg jó alaposan, majd dörgöld be hasonló alapossággal sóval. A zellert pucold meg, majd reszeld le, a hagymát is tisztítsd meg, aztán kockázd fel, a répákat pedig, miután megtisztogattad őket, vágd karikákra. A petrezselymet is vágd minél apróbbra. Ha mindennel megvagy, akkor keríts a közvetlen környezetedből egy mélyebb serpenyőt, amit később a sütőben is nyugodtan használhatsz. Vékony réteg olívaolajat forrósíts benne, majd pirítsd meg a combok minden oldalát, aztán szedd ki őket.
Ha ezzel végeztél, jöhetnek a zöldségek, ugyanabba a serpenyőbe, a csirkecombok után maradt zsírban pirítsd meg őket, először a hagymát, majd ha az már szép üveges, akkor jöhetnek a többiek is. Ha mindenki szépen megpirult, akkor sózd, borsozd őket, és keverd hozzájuk a tört fokhagymákat, a babérleveleket és a rozmaringot. Miután ezeket is elkeverted, add a zöldségekhez a fehérbort, főzd el, majd jöhet a paradicsomszósz és a húsleves. Forrald fel az egészet, morzsold bele a petrezselymet, majd vedd le a tűzről. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a szószba tedd vissza a csirkecombokat, szórd melléjük az olívabogyókat, fedd le az egészet, és told be sülni 45-50 percre.
A legjobb csirkés fogások
A csirkehús mindig is a legkönnyebben beszerezhető és a legkedveltebb húsfélék közé tartozott, ha nálad sincs ez másként, próbáld ki a következő recepteket is!
OLVASD EL EZT IS!

- mexikó
- paradicsom
Enchiladas: hagyományos fogás egyenesen Mexikóból

- fűszer
- sertéssült
Illatos és szaftos ebéd 25 perc alatt

- fűszer
- chili