Az igazi chilis bab receptje
Laktató egytálétel téli napokra
Egy nagy tál chilis babbal az egész család jóllakhat, akkor is, ha nagy karéj kenyér nélkül eszitek.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres és ízletes egytálételekre senki sem tud nemet mondani, jó nagy adagban elkészítheted kicsit lassan, de viszonylag egyszerűen, így akár több napra is megvan a vacsora.

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, egy teáskanálnyi fahéj nagyon finommá varázsolja, próbáld ki bátran!

Chilis bab

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 45 dkg bab - konzerv is jó
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 12 csepp tabasco szósz - elhagyható
  • 4 dl sűrített paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2,5 teáskanálnyi bazsalikom
  • 2 marhahúsleves-kocka
  • 2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 2 teáskanálnyi chilipor, illetve csípős paprikakrém
  • 1,5 dl víz
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 deci száraz vörösbor
  • 1 chilipaprika - vagy hegyes erős paprika
  • 1 teáskanálnyi oregánó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg, ha nem konzervbabot használsz, akkor áztasd be a készítés előtt legalább hat órával, ha minden előállt, kezdheted a főzést. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add hozzá a karikákra vágott hegyes erős paprikát, vékonyra karikázva. Ha a hagyma már szép üveges, akkor jöhet mellé a hús, pirítsd át alaposan. Miután megpirult, morzsold hozzá a marhahúsleves-kockát, és keverd össze a borral.

Főzd így együtt pár percig, majd keverd hozzá a paradicsomokat és a paradicsomsűrítményt, reszeld hozzá a fokhagymákat, valamint add hozzá a fűszereket: sózd, borsozd kedvedre, add hozzá a petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, ízlésednek megfelelő mennyiségű csípőset, forrald fel az egészet, majd vedd kisebb lángra, fedd le, és főzd 90 percig, időnként megkeverve - ha netán még igényelne némi folyadékot, akkor paradicsomlével pótold. Miután letelt a másfél óra, keverd hozzá a babot és a tabasco szószt, és főzd további 30 percig. Amikor ez rövidesen letelik, egy kis edényben keverd össze a kukoricalisztet, a lisztet és a vizet, ügyelj, hogy csomómentes legyen és sima, ha ez megvan, akkor keverd a többiekhez a lisztes keveréket is, nagyjából tíz perc alatt besűrűsödik az egész, akkor kész is van.

Gazdaságos vacsorák a hó végére vagy bármikorra

Ha a vacsorára szánt büdzsé kissé szűkös, akkor se ess kétségbe, remek fogásokat készíthetsz alacsony költségvetéssel is!

OLVASD EL EZT IS!

husgolyo lead
  • fokhagyma
  • sertéshús

Fűszeres húsgolyó recept

Ezt is szeretjük