Az igazi chilis bab receptje

Laktató egytálétel téli napokra

Egy nagy tál chilis babbal az egész család jóllakhat, akkor is, ha nagy karéj kenyér nélkül eszitek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszeres és ízletes egytálételekre senki sem tud nemet mondani, jó nagy adagban elkészítheted kicsit lassan, de viszonylag egyszerűen, így akár több napra is megvan a vacsora.

Bár elsőre bizarrnak tűnhet, egy teáskanálnyi fahéj nagyon finommá varázsolja, próbáld ki bátran!

Chilis bab

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • 45 dkg bab - konzerv is jó
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 12 csepp tabasco szósz - elhagyható
  • 4 dl sűrített paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2,5 teáskanálnyi bazsalikom
  • 2 marhahúsleves-kocka
  • 2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 2 teáskanálnyi chilipor, illetve csípős paprikakrém
  • 1,5 dl víz
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 deci száraz vörösbor
  • 1 chilipaprika - vagy hegyes erős paprika
  • 1 teáskanálnyi oregánó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Készítsd elő a hozzávalókat, a hagymát pucold meg, ha nem konzervbabot használsz, akkor áztasd be a készítés előtt legalább hat órával, ha minden előállt, kezdheted a főzést. Végy elő egy mélyebb, nagy serpenyőt, és egy kis olajon dinszteld meg a hagymát, amikor pedig már félig üveges, add hozzá a karikákra vágott hegyes erős paprikát, vékonyra karikázva. Ha a hagyma már szép üveges, akkor jöhet mellé a hús, pirítsd át alaposan. Miután megpirult, morzsold hozzá a marhahúsleves-kockát, és keverd össze a borral.

Főzd így együtt pár percig, majd keverd hozzá a paradicsomokat és a paradicsomsűrítményt, reszeld hozzá a fokhagymákat, valamint add hozzá a fűszereket: sózd, borsozd kedvedre, add hozzá a petrezselymet, a bazsalikomot, oregánót, ízlésednek megfelelő mennyiségű csípőset, forrald fel az egészet, majd vedd kisebb lángra, fedd le, és főzd 90 percig, időnként megkeverve - ha netán még igényelne némi folyadékot, akkor paradicsomlével pótold. Miután letelt a másfél óra, keverd hozzá a babot és a tabasco szószt, és főzd további 30 percig. Amikor ez rövidesen letelik, egy kis edényben keverd össze a kukoricalisztet, a lisztet és a vizet, ügyelj, hogy csomómentes legyen és sima, ha ez megvan, akkor keverd a többiekhez a lisztes keveréket is, nagyjából tíz perc alatt besűrűsödik az egész, akkor kész is van.

Gazdaságos vacsorák a hó végére vagy bármikorra

Ha a vacsorára szánt büdzsé kissé szűkös, akkor se ess kétségbe, remek fogásokat készíthetsz alacsony költségvetéssel is!

A legjobb hó végi fogások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

husgolyo lead
  • fokhagyma
  • sertéshús

Fűszeres húsgolyó recept

Ezt is szeretjük