A hamis gulyás receptje
Gazdaságos és tápláló leves
Ha gyorsan szeretnél egy tál forró és tápláló levest, akkor a hamis gulyást pont neked találták ki!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hamis gulyás tényleg remek leves, egészen olcsón összedobhatod, és ha kellő mennyiségű zöldséggel készíted, igazán zamatos lesz a végeredmény.

Ha készítettél már gulyást, akkor nem lesz nehéz dolgod, ez is ugyanúgy készül, csak gyorsabban és egyszerűbben összedobhatod.

Hamis gulyás

Hozzávalók:

  • 4 közepes krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej zeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 teáskanálnyi sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Pucold meg és darabold fel az összes felmerülő zöldséget, majd egy mélyebb edényben némi olajon dinszteld meg a hagymát. Ha már üvegesre pirult, hozzáadhatod a többi zöldséget - a fokhagymát még ne! -, keverd őket jól össze, majd fedd le, és körülbelül öt percig hagyd együtt főni. Ezután húzd le egy kicsit a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen - ha kevésbé sűrű levest szeretnél, akkor többel -, add hozzá a babérlevelet a fokhagymával egyetemben, és közepes lángon főzz mindent puhára.

Ha már megpuhultak a zöldségek, tépkedd bele a petrezselymet is, őrölj bele némi borsot, pár percig még főzd így, aztán zárd el alatta a gázt, és kész is vagy. Amíg főzöd, egy másik lábasban forralj vizet egy csipet sóval, lisztből, tojásból és sóból készíts galuskát, szaggasd bele, majd ha feljöttek a tetejére, akkor szűrd le, és tálald a kész hamis gulyás mellé.

Tökéletes fogások hús nélkül

A zöldségek ugyanolyan fontosak az étkezésben, mint a hús, sőt, talán még fontosabbak, itt van néhány recept, amikben nekik jut a főszerep.

Blog.hu ajánló