Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal
Zamatos és gyors leves
Itt a sütőtökszezon és vele az egyik legfinomabb leves, melyhez nem kell órákat a konyhában töltened.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Számít a szép bőr az állásinterjún? Sokak szerint a magabiztosság kulcsa »

Cindy Crawford smink nélkül is letagadhatna 10 évet: 53 évesen is ragyogó a bőre »

Ezek a legdivatosabb karcsúsító blézerek a szezonban: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az október elejétől fillérekért beszerezhető sütőtök nagyszerű alapanyag, végtelenül változatosan elkészítheted, tele van jobbnál jobb tápanyagokkal, és szinte mindenki szereti.

Ha fél óránál kicsit több időd van, próbáld ki úgy is a receptet, hogy a tököt előtte sütőben megsütöd!

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 dl tejszín
  • 1 liter húsleves-alaplé
  • 1-2 evőkanálnyi olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A tökkel kezdd! Hámozd meg, távolítsd el a magjait - tedd őket félre -, majd vágd minél apróbb kockákra. A hagymát is tisztítsd meg, kockázd fel. Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a leves, olvaszd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a fűszerek és a tök, keverj rajta párat, majd öntsd fel a húslevessel.

Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész is a leves. A tökmagokat forró olívaolajon pirítsd meg némi só társaságában, és ezekkel fogyaszd a levest.

Őszi finomságok

A közelgő tél ugyan zord napokat ígér, de a legfinomabb őszi süteményekkel a legkeményebb hideget is könnyedén átvészelheted.

OLVASD EL EZT IS!

leves lead
  • fokhagyma
  • hagyomány

Köményes rántott leves

Ezt is szeretjük