Köményes rántott leves
A nagyi konyhájából
A narancssárgásan pompázó levest valószínűleg egyszerűbb elkészíteni, mint egy faéket, talán pont ezért olyan elterjedt.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rántott leves tényleg borzasztó egyszerű fogás, azonban a kömény és a fokhagyma a forró levessel karöltve tökéletesen alkalmas az őszi megfázások leküzdésére.

A legtöbben kenyérkockával fogyasztják, de házi grízgaluskával is zseniális, próbáld ki mindkét változatot!

Köménymagos rántott leves

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olaj/vagy két evőkanál zsír/
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 púpozott teáskanálnyi köménymag

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

A jó rántott leves alapja a jó rántás, ez a nevéből is adódik, tehát készítsd el először a rántást: az olajat/zsírt hevítsd fel egy lábasban, majd amikor már kellőképp forró, tedd bele a köménymagvakat és törd bele a fokhagymát is. Ne várd meg, amíg a magvak elpattannak, vagy a fokhagyma elszíneződik, csak pár pillanatig legyenek így az olajban, aztán keverheted hozzá a lisztet is.

Jöhet hozzá a pirospaprika is, majd szép fokozatosan, folyamatosan kavargatva öntsd fel vízzel, ennyi hozzávalóhoz körülbelül másfél literre lesz szükséged. Sózd meg ízlésed szerint, aztán időnként megkeverve forrald fel, majd vedd kislángra és még körülbelül 10 percig hagyd fortyogni, utána már tálalhatod is.

Egy finom süti a kiadós leves után

Egy piskótát összedobni nem nagy feladat, azonban ezt is el lehet rontani, nézd meg képes cikkünkben, hogyan kerülheted ki a kisebb-nagyobb hibalehetőségeket!

Blog.hu ajánló