Tavaszi zöldségleves
Egy tányér egészség
Az első tavaszi szellőkkel megérkeznek a finom zöldségek is, amik csak arra várnak, hogy egy finom levesben egyesüljenek.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó zöldségleves titka a minél több friss, finom zöldségben rejlik, az összetevők közt találsz bőven olyat, amiből még nincs új termés, de ne aggódj, azért így is finom lesz!

A zöldségleves végtelen verzióban készíthető, amihez csak kedvet kapsz, dobd bele, minél több mindent tartalmaz, annál jobb!

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karalábé
  • 3 nagy répa
  • 2 liter húsleves - kockából is jó
  • 2 nagy fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes gumó zeller
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 7 dkg - enyhén sós - vaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Ha minden zöldség megvan, az első dolgod az legyen, hogy szépen megtisztogatod őket, és feldarabolod a kellő méretűre és formájúra. A hagymát egészen kis kockákra, a répákat karikákra, a karfiolt rózsákra és így tovább. Ha ezzel megvagy, vedd elő a legszebb levesfőző lábasod, tedd a tűzre, és olvaszd meg benne a vajat, majd ha már elég lágy, add hozzá a kockára vágott hagymát is.

Dinszteld üvegesre, utána keverd hozzá a többi zöldséget is - a petrezselyem kivételével -, sózd és borsozd, kicsit párold őket együtt, majd öntsd fel a húslével - ha sűrűbb levest szeretnél, elég kevesebb is, ha egy kicsit kevésbé sűrűt, lehet több is -, és hagyd főni, amíg minden szépen megpuhul. Arra figyelj, hogy ne főjenek szét! Pár perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről, add hozzá a petrezselymet is.

Tápláló és egészséges levesek

Egy nagy tányér leves minden időben jól esik, válaszd ki képgalériánkból, hogy melyik esne most a legjobban, és készítsd is el!

Ezt is szeretjük