Melengető, tárkonyos raguleves
Illatos finomság nátha ellen
A tárkonyos raguleves nemcsak nagyon finom, de illatáról már messziről felismerhető.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A raguleves finom, illatos és tápláló, köszönhetően a sok zöldségnek és a benne főtt húsnak, utána már elég egy könnyű kis desszert is.

Ha épp nincs otthon zöldborsó, anélkül is készítheted, vagy helyettesítheted valamilyen más, finom zöldséggel, ami a spájzban várakozik.

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 15 dkg csiperke
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 1 fél fej zeller
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • 1 dl tejszín
  • só, fehérbors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Tisztítsd meg a répát és a zellert, pucold meg a hagymát, majd mindegyiket kockázd fel. A pulykát is mosd át alaposan, majd vágd egyenlő méretű darabokra - érdemes kisebb kockákra. Végy elő egy mélyebb lábost, olvaszd fel benne a vajat, majd add hozzá a zöldségeket pirulni. Pár perc múlva add hozzá a hagymát, a gombát és a húst, valamint a tárkonyt, a sót és a fehérborsot, és öntsd fel a húslevessel.

Ha már megpuhultak a keményebb darabok, mint a répa és a zeller, add hozzá a zöldborsót is, valamint vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét - ezt jobb egy külön tálkában megoldani először, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. A lisztet és a tejfölt keverd össze, tegyél hozzájuk egy keveset a már forró levesből, majd ezt folyamatos keverés mellett add a zöldséges léhez. Mielőtt levennéd a tűzről, keverd hozzá a tejszínt, és már kész is a leves.

A legjobb náthaűzők

Egy kiadós levesnél kevés jobb dolog van a nátha ellen: képes cikkünkben jó néhány változatot találsz.

Ezt is szeretjük