Hagyományos csorbaleves
Erdélyi klasszikus
Csorbalevesből temérdekféle létezik, a kellemesen savanykás leves háztartásonként eltérő.

Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tulajdonképpen bármilyen húsból készítheted, sőt, húsmentes csorba is létezik, jellegzetes, savanykás ízét a ciberének köszönheti, ami savanykás lé, erjesztett búzakorpa - cibereként tájegységenként mást ismernek, van, ahol szilvalevest jelent, esetünkben azonban nem -, ezt helyettesítheted ecettel.

Az eceten kívül savanyíthatod citrommal, és egy kis tejfölt is keverhetsz hozzá a főzés végén, ha úgy szimpatikusabb.

Csorbaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
  • 50 dkg marha- vagy sertéscsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb répa
  • 2 szál lestyán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpozott evőkanál rizs
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 liter cibere
  • 1 zeller
  • 1 fehérrépa
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így főzd tovább. Amikor már puhák a zöldségek, keverd hozzájuk a ciberét, ha nem sikerült venned, és otthon sincs éppen a polcon, akkor fél literrel több vízzel főzd a levest, és ízlésednek megfelelő mértékben ecettel savanyítsd. A húst keverd össze a felkockázott hagymával, a tojássárgájával, a rizzsel, a petrezselyem felével - kockázva -, és sózd, borsozd hangulatod szerint.

Vizes kézzel formálj gombócokat ebből a masszából, majd a levesben főzd meg őket, alacsony lángon, lassan forralva. Ha szépen megfőttek, add a leveshez a lestyánt és a maradék petrezselymet is, pár percig még hagyd főni a levest, utána zárd el a gázt, és kész is vagy.

Rántott finomságok

Ha a leves után még ennél valami finomat, készíts ropogós bundás ételeket, amiket mindenki szeret.

OLVASD EL EZT IS!

legenyfogo lead
  • gomba
  • sárgarépa

Legényfogó leves

csulok lead
  • leves
  • csípős

Csülkös bableves

Ezt is szeretjük