Hagyományos csorbaleves
Erdélyi klasszikus
Csorbalevesből temérdekféle létezik, a kellemesen savanykás leves háztartásonként eltérő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tulajdonképpen bármilyen húsból készítheted, sőt, húsmentes csorba is létezik, jellegzetes, savanykás ízét a ciberének köszönheti, ami savanykás lé, erjesztett búzakorpa - cibereként tájegységenként mást ismernek, van, ahol szilvalevest jelent, esetünkben azonban nem -, ezt helyettesítheted ecettel.

Az eceten kívül savanyíthatod citrommal, és egy kis tejfölt is keverhetsz hozzá a főzés végén, ha úgy szimpatikusabb.

Csorbaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
  • 50 dkg marha- vagy sertéscsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb répa
  • 2 szál lestyán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpozott evőkanál rizs
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 liter cibere
  • 1 zeller
  • 1 fehérrépa
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így főzd tovább. Amikor már puhák a zöldségek, keverd hozzájuk a ciberét, ha nem sikerült venned, és otthon sincs éppen a polcon, akkor fél literrel több vízzel főzd a levest, és ízlésednek megfelelő mértékben ecettel savanyítsd. A húst keverd össze a felkockázott hagymával, a tojássárgájával, a rizzsel, a petrezselyem felével - kockázva -, és sózd, borsozd hangulatod szerint.

Vizes kézzel formálj gombócokat ebből a masszából, majd a levesben főzd meg őket, alacsony lángon, lassan forralva. Ha szépen megfőttek, add a leveshez a lestyánt és a maradék petrezselymet is, pár percig még hagyd főni a levest, utána zárd el a gázt, és kész is vagy.

Rántott finomságok

Ha a leves után még ennél valami finomat, készíts ropogós bundás ételeket, amiket mindenki szeret.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

legenyfogo lead
  • gomba
  • sárgarépa

Legényfogó leves

csulok lead
  • leves
  • csípős

Csülkös bableves

Ezt is szeretjük