Hagyományos csorbaleves
Csorbalevesből temérdekféle létezik, a kellemesen savanykás leves háztartásonként eltérő.
- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
Tulajdonképpen bármilyen húsból készítheted, sőt, húsmentes csorba is létezik, jellegzetes, savanykás ízét a ciberének köszönheti, ami savanykás lé, erjesztett búzakorpa - cibereként tájegységenként mást ismernek, van, ahol szilvalevest jelent, esetünkben azonban nem -, ezt helyettesítheted ecettel.

Az eceten kívül savanyíthatod citrommal, és egy kis tejfölt is keverhetsz hozzá a főzés végén, ha úgy szimpatikusabb.
Csorbaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
- 50 dkg marha- vagy sertéscsont
- 2 fej vöröshagyma
- 2 nagyobb répa
- 2 szál lestyán
- 1 csokor petrezselyem
- 1 púpozott evőkanál rizs
- 1 tojás sárgája
- 0,5 liter cibere
- 1 zeller
- 1 fehérrépa
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A csontot másfél liter vízben tedd fel főni. A zöldségeket pucold meg, darabold számodra szimpatikus formákra. A csontléről távolítsd el a habot, majd add hozzá a zöldségeket, így főzd tovább. Amikor már puhák a zöldségek, keverd hozzájuk a ciberét, ha nem sikerült venned, és otthon sincs éppen a polcon, akkor fél literrel több vízzel főzd a levest, és ízlésednek megfelelő mértékben ecettel savanyítsd. A húst keverd össze a felkockázott hagymával, a tojássárgájával, a rizzsel, a petrezselyem felével - kockázva -, és sózd, borsozd hangulatod szerint.
Vizes kézzel formálj gombócokat ebből a masszából, majd a levesben főzd meg őket, alacsony lángon, lassan forralva. Ha szépen megfőttek, add a leveshez a lestyánt és a maradék petrezselymet is, pár percig még hagyd főni a levest, utána zárd el a gázt, és kész is vagy.
Rántott finomságok
Ha a leves után még ennél valami finomat, készíts ropogós bundás ételeket, amiket mindenki szeret.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- hagyomány
- káposzta
A klasszikus székely káposzta receptje

- gomba
- sárgarépa
Legényfogó leves

- leves
- csípős