A klasszikus székely káposzta receptje
Tudtad, hogy semmi köze Erdélyhez?
Sok jó dolog származik Erdélyből, de ez a fogás tősgyökeres pesti.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

11 divatos frizura félhosszú hajból: csak néhány hullámcsat kell hozzá! »

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A 19. század derekán Székely József jóbarátjával, egy bizonyos Petőfi Sándorral ebédelni indult, ám az étteremben kifogyóban voltak a készletek, s József arra kérte a séfet, hogy a megmaradt káposztafőzeléket dolgozza össze a sertéspörkölttel, hát így született a Székelykáposzta.

Nagy adagban érdemes gondolkodnod, hiszen sokáig eláll és mint köztudott ez az egyetlen dolog - na jó, még a töltött káposzta - ami felmelegítve még finomabb.

Székelykáposzta

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéscomb
  • 2 kg savanyúkáposzta
  • 35 dkg füstölt tarja
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 4 vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány babérlevél

Elkészítés ideje:

5 óra

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, mosd át, majd vágd egységes méretű kockákra, lehetőleg ne túl nagyokra. A káposztát mosd ki, a hagymát kockázd fel, ahogyan a füstölt tarját is. A szalonnát is darabold fel, majd egy alkalmas méretű edényben, amibe majdan az összes hozzávaló belefér, olvaszd ki a zsírját. Ha szépen kisült, dinszteld meg benne a hagymát, majd ha szép üveges, mehet hozzá a kockára vágott hús, a kömény társaságában, hagyd így pirulni pár percig, aztán jöhet hozzá a pirospaprika is, egy kis víz társaságában, hogy le ne égjen.

Ha már kapott egy kis színt a husi, dobd mellé a füstölt tarját, nyomd hozzá a fokhagymát, keverd mellé a káposztát, fűszerezd hangulatodnak megfelelően, sóval, borssal, babérlevéllel, aztán öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ellepje és lefedve, közepes lángon főzd körülbelül 2-3 órán át, időnként megkeverve. Ha már mindenki megpuhult és ízre is tetszik, akkor bizony elkészültél vele.

Klasszikusok marhából

A hazai konyha legnagyobb kedvencei rusztikus fogások, ha valami ilyesmihez lenne kedved, meríts néhány ötletet cikkünkből!

Képünk és leadképünk az ancsika1.wordpress.com oldalról származik.

Blog.hu ajánló